El pla de producció ecològica aconseguirà els objectius fixats per la UE

510

Actualitat Diària

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, ha destacat l'”encert” de l’I Pla Valencià de Producció Ecològica 2016-2020 que permetrà aconseguir els objectius fixats per la UE

Mollà, acompanyada del president del Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), José Antonio Rico, ha presentat l’estudi del Ministeri que recull les dades per comunitats autònomes i permet traçar una panoràmica comparativa a escala estatal.

Les dades respecte a l’exercici 2019 reiteren el creixement per sobre de la mitjana espanyola en tots els indicadors: un 14,7% en superfície certificada (4 vegades més que la mitjana estatal), un 8,9% en operadors (enfront del 6,3% nacional) i de l’11% en activitats industrials (3 punts per sobre de la mitjana).

“Avui podem aplaudir per aquest gairebé 18% de superfície ecològica certificada que ens permetrà complir amb l’objectiu europeu del 25% de producció ecològica en 2030 i convertir-nos en contribuïdors nets per al còmput global”, ha ressaltat la consellera.

L’impacte de l’I Pla de Producció Ecològica es reflecteix en les xifres 2016-2020. “Abans del Pla les xifres del sector ecològic en la Comunitat Valenciana eren anecdòtiques i ara fem passos de gegant en la bona direcció”, ha assegurat la consellera després de fer balanç de la pujada exponencial durant l’esmentat període: per sobre del 80% en superfície i indústries i de gairebé el 50% en operadors.

En aquest sentit, la responsable d’Agricultura ha valorat la facturació l’any 2020 de 626 milions d’euros en el nostre territori, que representa el 20% del conjunt de l’Estat espanyol. El volum de negoci evidencia la rendibilitat de la producció ecològica, a més de les vinculacions amb la sostenibilitat, l’assentament de l’entorn rural, la seguretat alimentària i la lluita contra el canvi climàtic.

El president del CAECV ha remarcat l’oportunitat que suposa la producció i transformació agroalimentària ecològica per a mantenir el posicionament en els mercats europeus, a més de repassar els principals cultius del sector com la vinya, seguit de la fruita seca i de l’olivar.

José Antonio Rico ha destacat també el lideratge valencià en aqüicultura ecològica. “Som capdavanters a Europa i encapçalem la cria de llobarro i orada”.

Finalment, Mollà ha animat als agricultors i agricultores i als operadors “a fer aquest pas de valentia que es demostra rendible, que es demostra eficaç, que es demostra sostenible i que amb l’II Pla de Producció Ecològica ens trobem amb més operadors, amb més superfície i amb més impacte econòmic d’una activitat que ha de ser rendible per als qui que fan l’esforç de produir-la”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací