CaixaBank renova el acord amb Afammer per a impulsar l’activitat agrària

471

Actualitat Diària

CaixaBank, en el seu ferm compromís per mantenir la xarxa rural i fomentar la diversitat, ha renovat el seu acord de col·laboració amb la Confederació de Federacions i Associacions de Famílies i Dones del Medi rural (AFAMMER). Mitjançant aquest acord, signat a través de AgroBank, la línia de negoci especialitzada per al sector agrari, l’entitat posa a la disposició de tots els associats una àmplia oferta de productes i serveis financers especialitzats per al sector agrari.

L’acord ha estat subscrit per Carmen Quintanilla, presidenta nacional de AFAMMER, i Sergio Gutiérrez i Carlos Seara, en representació de AgroBank. Gràcies a aquest conveni, els socis de la confederació tindran accés a les línies específiques de finançament destinades a l’adquisició i adaptació de les seves finques, maquinàries o instal·lacions, i a la implementació d’energies renovables amb finalitat d’autoconsum. En aquest sentit, l’entitat financera acompanyarà de manera integral als associats, atorgant no sols suport financer, sinó també assessorament, planificació conjunta, ajuda a la formació i l’especialització.

L’acord també contempla la participació conjunta i patrocini d’algunes jornades i actes que organitzi AFAMMER, així com de l’Assemblea Anual de 2021 de l’associació i els Premis anuals que celebra.

Amb aquesta línia de compromís, CaixaBank vol donar suport a les necessitats particulars del camp i impulsar el desenvolupament del sector agrari a Espanya.

L’entitat amb més presència en l’àmbit rural

En l’actualitat, una quarta part de la xarxa d’oficines de CaixaBank es troba en municipis rurals. L’entitat té presència en més de 2.200 municipis, i en 366 és l’única entitat amb representació.

El Pla Estratègic 2019-2021 de l’entitat, dins del seu model de banca socialment responsable, aposta per mantenir aquesta xarxa per a afavorir la proximitat al client i la inclusió financera de tota la població, independentment del seu lloc de residència.

Així mateix, l’entitat està compromesa i treballa per a fomentar la diversitat, sent una de les cinc línies prioritàries del Pla Estratègic 2019-2021. Aquest acord amb AFAMMER contribueix a la consecució de l’objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) número 5, que busca aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i les nenes.

AgroBank, líder del sector

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agroalimentari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor de AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes del sector juntament amb un assessorament pròxim i integral, no sols amb el suport financer, sinó també des de la planificació conjunta, l’ajuda a la formació i l’especialització per a oferir un servei realment útil.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d’acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable, especialment en tot el que concerneix l’àmbit rural. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per a impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l’eficiència energètica o l’agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquesta mena de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

AFAMMER, pionera en la defensa de la igualtat en el medi rural

AFAMMER és una organització no governamental que compta amb Estatus Consultiu Especial en el Consell Econòmic i Social de Nacions Unides. Gràcies a la gran feina i esforç realitzat durant els seus més de 39 anys de vida, AFAMMER ha aconseguit donar veu a les dones rurals de tota la comunitat nacional i internacional.

AFAMMER ha estat present en moments molt significatius per a la Dona com va ser la IV Conferència Mundial de la Dona de Pequín de 1995, on al costat d’altres organitzacions va aconseguir que es declarés el 15 d’octubre com el Dia Internacional de la Dona Rural, i en els diferents Congressos Mundials de Dones Rurals celebrats a Washington, Madrid i Durban.

També ha participat en l’elaboració de lleis que afecten directament les dones rurals com la Llei de Desenvolupament Rural o la Llei de Titularitat Compartida en les Explotacions Agràries entre altres.

AFAMMER és avui un referent indiscutible del moviment associatiu amb presència en totes les Comunitats Autònomes. Una organització pionera que ha anat creixent any a any aconseguint que el petit grup de dones que va començar en 1982 superi avui les més de 190.170 sòcies.

Carmen Quintanilla, agraeix a CaixaBank per retornar la confiança en el treball que AFAMMER realitza per potenciar i i conscienciar a la tota la societat de l’important paper que les dones rurals exerceixen en el desenvolupament econòmic i social dels pobles i les comarques en les quals habiten.

La presidenta de AFAMMER, considera que la renovació d’aquest conveni suposarà un gran impuls econòmic i social per a ajudar a les dones rurals i a les seves famílies a veure abans la llum al final del túnel de la crisi econòmica i social originada per la pandèmia del coronavirus.

“Aquest conveni ens ajuda a mirar al futur amb esperança, una esperança que només serà possible si continuem fent costat a les dones que volen continuar emprenent i crear riquesa en els nostres municipis i comarques. Perquè sense dones no hi haurà futur per als nostres pobles”, assenyala.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací