Mollà defensarà l’agricultura valenciana en la PAC després de l’ajornament de l’acord

506

Actualitat Diària

La consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha valorat la decisió d’ajornar fins a finals de setembre l’acord sobre el pla estratègic de la PAC per al període 2021-2027 perquè no estava el “prou madur”.

Mollà ha indicat que la Generalitat continuarà treballant de manera “dialogant i constructiva amb la resta de comunitats autònomes i el ministeri” perquè aquesta PAC superi un model que ha posat en condicions de desigualtat a l’agricultura valenciana.

En la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural, que s’ha desenvolupat avui en el Ministeri d’Agricultura sobre els criteris d’aplicació de la Política Agrària Comuna (PAC) per al període 2021-2027, Mollà ha defensat la necessitat d’incloure als agricultors amb pluriactivitat perquè “són una peça essencial en l’activitat productiva i la lluita contra el despoblament”. Una exigència que ha estat reconeguda pel Ministeri i per la Unió Europea.

La titular d’Agricultura i Transició Ecològica ha insistit que continuarà batallant per la inclusió dels agricultors valencians en l’accés als drets històrics i perquè els ecoesquemas tinguin present la realitat valenciana i la sostenibilitat del territori.

Mireia Mollà confia que el parèntesi que s’obre serveixi per a canviar els esquemes d’una PAC que no ha beneficiat fins ara als agricultors i ramaders valencians que són un sector estratègic de la societat valenciana.

La titular d’Agricultura continuarà defensant que el repartiment dels fons FEADER reconegui i compensi l’impacte de l’emergència climàtica en el Mediterrani i demanarà que es concretin els ecoesquemas, un element que determinarà bona part del repartiment dels fons de la PAC.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací