Actualitat Diària
La consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha valorat la decisió d’ajornar fins a finals de setembre l’acord sobre el pla estratègic de la PAC per al període 2021-2027 perquè no estava el “prou madur”.
Mollà ha indicat que la Generalitat continuarà treballant de manera “dialogant i constructiva amb la resta de comunitats autònomes i el ministeri” perquè aquesta PAC superi un model que ha posat en condicions de desigualtat a l’agricultura valenciana.
En la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural, que s’ha desenvolupat avui en el Ministeri d’Agricultura sobre els criteris d’aplicació de la Política Agrària Comuna (PAC) per al període 2021-2027, Mollà ha defensat la necessitat d’incloure als agricultors amb pluriactivitat perquè “són una peça essencial en l’activitat productiva i la lluita contra el despoblament”. Una exigència que ha estat reconeguda pel Ministeri i per la Unió Europea.
La titular d’Agricultura i Transició Ecològica ha insistit que continuarà batallant per la inclusió dels agricultors valencians en l’accés als drets històrics i perquè els ecoesquemas tinguin present la realitat valenciana i la sostenibilitat del territori.
Mireia Mollà confia que el parèntesi que s’obre serveixi per a canviar els esquemes d’una PAC que no ha beneficiat fins ara als agricultors i ramaders valencians que són un sector estratègic de la societat valenciana.
La titular d’Agricultura continuarà defensant que el repartiment dels fons FEADER reconegui i compensi l’impacte de l’emergència climàtica en el Mediterrani i demanarà que es concretin els ecoesquemas, un element que determinarà bona part del repartiment dels fons de la PAC.