Moliner se suma al PSPV en la petició a la Generalitat de la retirada del segon metge en els bous al carrer

Roig: "Des del Govern Provincial no anem a mirar a un altre costat quan es tracta de complicar que es facen aquests festejos"

1221

ActualitatDiària

La defensa de les tradicions taurines ha protagonitzat la primera sessió plenària de la Diputació aquest 2018, i el president del la Diputació s’ha sumat al Grup Socialista a la seua petició a la Generalitat perquè retire l’exigència del segon mèdic en l’organització de festejos de bous al carrer. Ha sigut a través d’una moció presentada per l’Equip de Govern, recolzada pel Grup Socialista i l’abstenció de Compromís, Castelló en Moviment i Ciutadans per la qual ha tirat endavant aquesta exigència tal com han defensat de forma massiva els col·lectius taurins de la província.

El diputat delegat de l’Escola Taurina, Pablo Roig, ha assegurat que “el Govern Provincial està a favor dels festejos taurins en totes les modalitats que permet la llei, i és important que cada grup polític es manifeste clarament i diga si està a favor o no. Perquè no volem polititzar la festa, és el que ens demanen els col·lectius taurins, i així ho recolzem”.

En aqueix sentit, Roig ha posat l’accent que “en el que treballem en la Diputació és a ajudar a l’organització d’uns festejos que compta amb una xarxa d’associacions i col·lectius molt importants a Castelló, tant que en la nostra província es duen a terme més de quatre mil festejos de bous al carrer cada any, i hem de facilitar la seua celebració. El que no pot ser és que per aquest tipus de complicacions com la qual estem tractant avui, a un poble li coste més tot el que comporta l’organització del festeig que la compra del propi bou.

És per açò que mantenim que no volem polititzar la qüestió, però des del Govern Provincial no anem a mirar a un altre costat quan es tracta de complicar que es facen aquests festejos. Els anime a treballar junts i deixar d’encarir l’organització dels festejos i anem a facilitar que se celebren. Anem a anar tots en la mateixa línia en alguna cosa tan important com els bousal carrer”.

Aquesta moció presentada pel Grup Popular i recolzada únicament pel Grup Socialista insta a la Generalitat a derogar la disposició addicional cinquena introduïda per la Llei 21/2017, de 28 de desembre, abans que s’inicie la temporada de festejos taurins populars. Així mateix assenyala que es done trasllat de l’acord al president de la Generalitat, al president dels Corts i a les associacions taurines de la província de Castelló.

Cal recordar que el suport de la Diputació de Castelló als festejos taurins es mantindrà aquest 2018 amb una línia d’ajudes de 100.000 euros dirigida al foment, difusió i suport a l’organització de festejos taurins en la província de Castelló al mateix temps que promou el bou de brega a través de l’activitat de l’Escola Taurina.

Contra la taxa de Generalitat pels residus ceràmics

El Govern Provincial ha mostrat, amb l’únic suport del Grup Ciutadans i el rebuig de PSPV, Compromís i Castelló en Moviment, el seu suport a la indústria ceràmica de Castelló en exigir a la Generalitat, a través d’una moció presentada pel Grup Popular, que derogue l’impost sobre l’eliminació de residus en abocadors “que afectarà molt negativament a un dels sectors més importants de la nostra província com és la indústria ceràmica”, tal com ha defensat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella.

Presa de possessió de Francisco Gran i Portavocía d’Antonio Lorenzo

La sessió plenària d’avui també ha estat protagonitzada per la presa de possessió, com a diputat provincial del Grup Socialista Francisco Patricio Gran López després de la dimissió del seu antecessor, José Benlloch.

A més, el Ple ha adonat de l’escrit del Grup Socialista sobre la modificació de la composició de la Junta de Portaveus en assumir la portavocía del grup el diputat Antonio Lorenzo, i com a suplent el diputat Santiago Pérez.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací