Castelló acollirà per primera vegada una prova ciclista professional femenina

La Elite UCI 2.2 està considerada una de les millors competicions femenines a nivell mundial

1447

ActualitatDiària

Les regidories d’Esports i d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló han presentat aquet matí la 2º etapa de la Setmana Ciclista Valenciana, prova 2.2 de la UCI Europe Tour femenina, una prova organitzada pel Club Ciclista Escapada, junt a l’empresa SLT, i que ha aconseguit en dos anys un reconegut prestigi.

El 23 de febrer Castelló acollirà aquesta carrera ciclista amb sortida des del Patronat d’Esports de Castelló i arribada a l’Estadi de la Ceràmica de Vila-real després de passar pel port del Desert de les Palmes, catalogat de primera categoria i el màxim port de les quatre etapes que conformen la carrera.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha destacat que “per fi portem a les dones ciclistes a Castelló , una terra on aquest esport es viu de forma molt intensa i on l’orografia anima a practicar-ho en qualsevol de les seves modalitats”. Porcar ha ressaltat que es tracta d´una volta ciclista de rellevància, “ja que se situa entre les dues millors carreres del món, i la número u a nivell nacional”.

Per la seva banda, el president del club organitzador de la Volta Ciclista, Rubén Donet ha reconegut els esforços realitzats des de l’Ajuntament i la Diputació de Castelló per fer possible aquest esdeveniment esportiu. Així mateix, ha assenyalat que Castelló tindrà dues metes volants en l’Avinguda del Mar, on els espectadors podran gaudir de l´sprint de les corredores.

En la prova participen 174 professionals (el nombre màxim de participants permès per la UCI en categoria professional), entre elles diverses campiones del món. Són un total de 29 els equips que conformen aquesta carrera, 5 d’ells nacionals i la resta internacionals.

La regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha valorat que les dones ciclistes isquen a la palestra, perquè “això demostra els seus assoliments i a més serveixen de referència a les xiquetes per a que tinguen models femenins també en aquest esport associat fins ara als homes”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací