El Molí la Vila de Vila-real acollirà una cafeteria cultural amb un estany urbà que comptarà amb flora i fauna autòctones

Els 180.000 euros del Pla Castelló 135 de Diputació serviran per a la creació dels dos projectes i estarà a punt en 2019, abans del fi de legislatura

1632

Els 180.000 euros del Pla Castelló 135 de Diputació serviran per a la creació d’ambdós projectes i estarà a punt al llarg del 2019, abans del fi de legislatura. cafeteria tindrà una dimensió museística i artística, per la qual cosa, “a més de ser una oportunitat de negoci, és una oportunitat cultural alternativa i estarà prop d’espais importants com la BUC,  que pròximament acollirà l’EOI, la UNED i el col·legi de la Consolació

S.N./ActualitatDiària

Després de mesos d’espera i titulars, per fi s’ha confirmat oficialment que la fase de rehabilitació del Molí la Vila s’ha donat per conclosa i l’Ajuntament de Vila-real, treballa ja en la segona que és la utilitat que se li donarà a l’espai i que mantingut a la ciutadania en vil. La intervenció serà de mà de la Diputació de Castelló també en aquesta ocasió, ja que en l’adequació de l’immoble històric també va ser possible gràcies a un “conveni singular” valorat amb 180.000 euros que l’ens aporta a Vila-real dins del Pla Castelló 135 -125.008,68 euros més IVA. El regidor de Territori, Emilio Obiol, ha anunciat aquest matí que ja es treballa en l’obertura al públic l’emblemàtic edifici del segle XVI i posar en valor l’entorn en el qual es troba. Es convertirà en una cafeteria cultural que, a l’esquena, tindrà un estany urbà que reproduirà un hàbitat fluvial amb flora i fauna autòctones. El termini que es baralla perquè estiga a punt és d’ un any, és a dir, abans que finalitze la pròxima legislatura.
06-07-2016 Visita obres Molí la Vila2

Obiol ha reconegut que la rehabilitació del recinte ha sigut costosa i difícil, ja que ha tardat més del previst. “Hem travessat diferents vicissituds que s’ha allargat en el temps més del previst, però que ha finalitzat per fi amb un producte per la major part dels vila-realencs amb un resultat positiu”. El regidor ha criticat la insistència que se li ha donat conèixer la finalitat que anava a tindre l’immoble, ja que no era aquest l’objectiu dels treballs, sinó rehabilitar-ho.

L’Ajuntament, en aquesta ocasió, es tornarà a ‘tirar mà’ l’aportació que anualment fa la Diputació a Vila-real per a realitzar una segona intervenció que permeta donar-li ús al recinte. D’aquesta, manera, els 180.000 euros que l’ens aporta a la ciutat dins del Pla Castelló 135 -125.008,68 euros més IVA- i 13-03-2018 2a fase Molí la Vilaque s’atorguen en funció de la població, entre altres variables, serviran per a sufragar l’obra que permetrà convertir el Molí la Vila en una cafeteria cultural accessible per a tota la ciutadania. No és aquest l’únic objectiu del consistori, que també recrearà un hàbitat fluvial en la part posterior de l’edifici mitjançant una làmina d’aigua, vegetació pròpia de Vila-real i espècies com a ànecs o altres aus aquàtiques, en una àrea que arribarà fins a l’actual passarel·la provisional, que també serà substituïda, sent el primer estany en la localitat.

D’aquesta manera, la cafeteria cultural, ubicada en una zona en la qual conflueixen altres espais importants, en paraules d’Emilio Obiol, com la Biblioteca Universitària del Coneixement, que pròximament acollirà la seu de l’Escola Oficial d’Idiomes, per la qual cosa donaria servei a molts alumnes arribats de tota la comarca; la seu de la UNED, el col·legi de la Consolació i diversos serveis municipals, respon a les múltiples possibilitats que pot oferir.

Obiol destaca l’embelliment de l’entorn i que “és una forma de donar-li un nou ús a una instal·lació tradicional, convertint-la en un espai molt interessant, còmode, agradable i que permet la contemplació, per tant una alternativa de consum d’oci per a una ciutat com Vila-real, que aposta per la cultura”. S’espera que els resultats siguen visibles al llarg del 2019, ja que el projecte, en vies d’elaboració, s’ha de presentar a Diputació abans del 25 de març, a més s’haurà d’elevar la proposta al ple. Posteriorment haurà de ser acceptat i aprovat per l’administració provincial, i entre publicació, licitació, adjudicació i execució, es preveu aquesta data. Ja fora d’aquest termini, es produiria la concessió mitjançant procediment públic del servei. “El temps de l’administració no es correspon amb el temps de treball, ni amb els dels mitjans de comunicació ni amb el dels funcionaris, i a més, la primera experiència m’ha fet prendre la situació amb cautela”, assegura Obiol.

Disposició i forma

Obiol ha detallat que la làmina d’aigua comprendrà la zona que hi ha darrere del Molí la Vila i la passarel·la de la zona est, la qual és provisional, i serà construïda en aquesta fase. Així mateix, ha avançat que els agradaria que hi haguera com un circuit de camins per mig i per baix perquè els visitants puguen passar. També ha esmentat els banys, que s’incorporaran a la cafeteria i la dependència del funcionari que atendrà el servei. La cafeteria tindrà una dimensió museística i artística, per la qual cosa, “a més de ser una oportunitat de negoci, és una oportunitat cultural alternativa, en la qual es podrien oferir fins i tot actuacions en directe, per la qual cosa serà diferent dels coneguts”, indica el regidor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací