Mitsubishi i Iberdrola promouran solucions renovables per a la descarbonització

578

Actualitat Diària

Iberdrola i Mitsubishi Power han signat un acord de col·laboració per a avançar en el desenvolupament conjunt de solucions energètiques competitives, netes i segures, sobre la base d’energies renovables, que afavoreixin la descarbonització de la producció industrial en diferents regions del món.

L’aliança entre tots dos líders mundials, tant en l’àmbit d’equips de generació i emmagatzematge com en la generació d’energia renovable, permetrà el desenvolupament d’instal·lacions de producció d’hidrogen verd, sistemes d’emmagatzematge de bateries i instal·lacions de producció de calor electrificada amb l’objectiu de promoure indústries neutres en carboni a curt i mitjà termini.

Ken Kawai, president i CEO de Mitsubishi Power, i Aitor Moso, director de Negoci Liberalitzat d’Iberdrola, han segellat aquest acord de col·laboració que impulsarà la creació d’equips integrats per experts de totes dues companyies per a identificar oportunitats de projectes de generació i emmagatzematge d’energies renovables lliures de carboni a gran escala per a la indústria, un dels segments d’activitat més difícils de descarbonizar.

Ken Kawai, president i CEO de Mitsubishi Power, ha assenyalat: “Iberdrola i Mitsubishi Power vénen col·laborant en el desenvolupament de projectes de turbines per a cicles combinats de gas d’alta eficiència per a promoure la descarbonització en el sector de la generació energètica. Sobre la base de l’experiència i capacitats adquirides en aquests projectes col·laboratius, desenvoluparem i implementarem conjuntament infraestructures d’hidrogen verd, sistemes d’emmagatzematge d’energia de bateries i solucions d’electrificació de la calor per a accelerar la descarbonització industrial. Aquest acord està alineat amb la nostra missió de crear un futur millor per a les persones i el planeta mitjançant el desenvolupament de solucions innovadores de generació i emmagatzematge d’energia que aconsegueixin un futur neutre en carboni”.

Aitor Moso, director de Negoci Liberalitzat d’Iberdrola, ha explicat que “l’acord representa una fita molt rellevant en la nostra estratègia de desenvolupament d’aliances amb els principals agents del sector industrial -un dels més difícils de descarbonizar- que ens permetrà avançar de manera eficient en la seva electrificació a curt i mitjà termini. Amb la generalització de solucions renovables, com l’electrificació de la calor, l’emmagatzematge de bateries i l’hidrogen verd en els processos de fabricació industrial posem les nostres capacitats al servei d’un objectiu urgent i comú: construir un model econòmic més sostenible i lliure d’emissions, que ofereixi oportunitats de desenvolupament per a la indústria i l’ocupació”.

L’aliança sumarà les capacitats d’una de les principals energètiques del món, Iberdrola, líder en renovables i amb una cara estratègia de lideratge per a promoure la recuperació de l’economia i l’ocupació, sobre la base de principis verds; i Mitsubishi Power, una companyia líder en el subministrament d’equips de generació i emmagatzematge d’energia, des de turbines de gas i de vapor, generadors, unitats d’electròlisis, sistemes d’emmagatzematge de bateries i bombes de calor d’alta temperatura per a processos de generació de vapor i energia solar fotovoltaica.

Inversions verdes per a promoure la recuperació econòmica

Iberdrola porta dues dècades liderant la transició energètica, actuant com a agent tractor clau en la transformació del teixit industrial i la recuperació verda de l’economia i l’ocupació. Per a això, la companyia ha llançat un pla d’inversió històric de 150.000 milions d’euros en la dècada vinent -75.000 milions d’euros per a 2025-, amb els quals triplicar la capacitat renovable i duplicar els actius de xarxes i aprofitar les oportunitats de la revolució energètica que afronten les principals economies del món.

Després d’inversions de 120.000 milions d’euros en els últims vint anys, Iberdrola és líder en energia renovable amb prop de 35.000 MW instal·lats en el món; un volum que converteix al seu parc de generació en un dels més nets del sector energètic.

Amb unes emissions de 98 grCO2/kWh, que són ja dos terços inferiors a la mitjana europea, l’estratègia d’inversió en energia neta i xarxes portarà a Iberdrola a ser una companyia “neutra en carboni” a Europa en 2030.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací