Mig centenar de funcionaris denuncien la RLT ‘fallida’ i l’alcalde retrau que ho facen en l’últim ple de la legislalura

1003

Vila-real acomiada la legislatura amb sabor agredolç i aprova el programa de festes de sant Pasqual 2019, que comptarà 240 actes, diverses novetats com el trasllat de la crida a la festa de les 12.00 a les 19.00, un acte especial per la declaració d’Interés Turístic de la Xulla, un ‘encierro’ de bous braus i més de 70 escenaris. També s’ha aprovat la redistribució de 313.000 euros en romanents

Actualitat Diària/S.N.

Captura de pantalla 2019-04-30 a las 12.02.24Vila-real acomiada la legislatura amb sabor agredolç i és que la sessió semblava que s’anava a produir sense cap incidència a banda de les acusacions habituals entre equip de govern i oposició. Però no ha sigut així, ja que la sala de plens s’ha omplit de gom a gom amb mig centenar de funcionaris que han elegit l’última sessió plenària de la legislatura per a fer la seua denúncia. Fins a set sindicats han convocat la concentració per a denunciar públicament la falta d’interés per part de l’equip de govern en las negociacions de la Relació de Llocs de Treball (RPT) i del compliment de la implantació del 100% de la Incapacitat Laboral Transitoria (ILT), entre altres assumptes”, resava la convocatòria. La cara d’alcalde i regidors era un poema i és que fins que s’ha tractat el tema de l’aprovació del règim contributiu en situació d’ILT en el bloc d’assumptes d’urgència la tensió es respirava en l’ambient.


ultim ple vila-real legislatura RPT6

El Ple ha donat llum verda al reglament municipal per a relacionar-se electrònicament amb el personal treballador de l’Ajuntament; s’ha procedit al sorteig per a designar de forma telemàtica als membres de la mesa electoral al procés d’eleccions municipals i al parlament europeu del 26 de maig.

A més, s’ha ratificat el programa de festes en honor a Sant Pasqual, que tindran lloc del 10 al 19 de maig i que comptaran amb

Captura de pantalla 2019-04-30 a las 13.01.53240 actes, un lleuger augment respecte dels festejos de fa un any, tal com ha indicat el president de la Junta de Festes, Josep Pasqual Colás, que ha donat compte de la programació, que compta amb algunes novetats. Així, la Crida a la festa passa a celebrar-se a la vesprada, amb la reina i dames, la Colla gegantera i una xaranga que eixiran en cercavila. També hi haurà una celebració prèvia a la Xulla en la plaça Major, per a celebrar la seua declaració com a Festa d’Interés Turístic Provincial amb la preparació d’allioli, un tancament d’encastes de bous braus, a més d’activitats infantils al carrer sota ‘Jugant, Jugant’, actuacions de grups locals i comarcals, tardeo, prop de 70 escenaris per la ciutat en “un programa complex i variat per a tots”. Colás ha agraït el treball “altruista” de tots els membres de la Junta de Festes.

S’ha aprovat destinar 313.000 euros finançats amb part dels romanents a reforçar l’aliança amb la societat civil, tal com va anunciar recentment l’alcalde, José Benlloch, que ha comptat amb tingut informe favorable del cap de l’oficina pressupostària i altre desfavorable de l’interventor municipal per la resolució del jurat d’expropiació per 1,9 milions anunciada ahir.

L’edila d’Hisenda, Sabina Escrig, ha recordat que entre les propostes està destinar 120.000 euros a les obres de la Fundació Caixa Rural; 7.500 euros per a la festa d’aniversari de les Filles de Maria del Rosari; 7.500 per al 50 aniversari dels franciscans a la ciutat; 30.000 euros per a part de la reforma de la seu de Els Lluïsos; 50.000 euros per a la residència d’AFA; 30.000 per al projecte XiCaEs; 4.000 euros per a l’associació RUSC; 6.000 per a l’Associació d’Esclerosi Múltiple; 23.000 euros per a l’adquisició d’una furgoneta per a Càritas i 35.000 euros per al Pla d’Habitatge Social. “Continuem donant suport al treball de les associacions de la ciutat i ampliem l’import per a comprar habitatges socials a través d’una distribució de romanents solidària i que ens permet mirar al futur”. Ha sigut aprovat per unanimitat.

ultim ple vila-real legislatura RPT8Finalment ha arribat el torn de l’aprovació del règim contributiu en situació d’ILT, que permetrà que els funcionaris que causen baixa puguen cobrar el 100% de la nòmina des del primer dia de malaltia. Javier Serralvo ha detallat que és un punt que afecta les relacions laborals i acaba amb el compliment d’un decret del Govern de Mariano Rajoy . Ha explicat que la proposta va fer-se l’1 de setembre i que fins a la data l’interventor no ha donat el vistiplau.”Lamentem el retard, hauria d’haver entrat en vigor en octubre però la situació de l’Ajuntament no ho ha permés”. Ha sigut ratificada per unanimitat i en el torn d’explicació de vot el portaveu popular, Héctor Folgado, ha assegurat que “l’escenari de hui és el reflex de la gestió d’aquest equip de govern que sent demà 1 de Maig té als funcionaris farts en el ple perquè en huit anys de govern no han sugut capaços d’aprovar la Relació de Llocs de Treball”. “El mateix ocorre amb la societat civil de la ciutat, farta de negociacions eternes que paralitzen la ciutat . Han de saber que aquest punt no anava a entrar en la sessió i a 26 dies de les eleccions la promesa d’una RLT ha quedat en paper mullat”. Folgado ha assegurat que segur que el PP va fer coses mal però mai va mentir, el que ha provocat fortes rialles entre el funcionariat. “Fa huit anys ens enganyen amb la RLT, així que només esperem que la pròxima corporació siga més sensible”.

L’alcalde, visiblement enfadat, ha dit a Folgado, en referència a les rialles, que no se’l creu ningú. A més, durant la seua intervenció ha estat contínuament cridant l’atenció als funcionaris que es queixaven en veu l’alta o l’interpel·laven. “És que això és un monòleg” li han dit. “Que en huit anys mai hagèn vingut i ho facen a menys d’un més de les eleccions, no s’entén. Hem fet tot el que hem pogut però la situació que vam trobar no ha sigut fàcil. Respecte i comprenc les seues reivindicacions, però crec que l’Ajuntament ha sigut molt sensible amb la seua situació, els ha donat igual les explicacions i les justificacions. Aleshores, en Captura de pantalla 2019-04-30 a las 14.24.50aquest punt és necessari el sentit comú i han d’entendre que arribem a on podem. La legislació d’estabilitat pressupostària, el control de les taxes de reposició i la normativa estatal no permetia avançar. Ara amb el nou panorama polític estem segurs que el bloqueig va a acabar. Per altra banda, vull que reflexionen, creuen que el que han fet hui soluciona alguna cosa? En octubre es va posar en marxa el procés però no hem aprovat per l’advertència de l’interventor que seria il·legal. Fa cinc mesos que la proposta està damunt la taula damunt la taula de la Intervenció municipal que haurà d’explicar perquè s’ha retardat tant el règim contributiu en situació de ILT. Per altra banda, som conscients que no tindre RLT genera molts problemes però han d’entendre que hem hagut de prioritzar despeses i ingressos”. Agents de la Policia Local present han recriminat a Benlloch que no s’haja complit la promesa. Han prioritzat unes davant altres, no creem que siga necessari qüestionar les nostres reivindicacions i no creem que el demanen genere un desajust tan gran”. L’alcalde ha respost que el que prioritza un equip de govern respecte a un altre “és una decisió política. No podíem aprovar una RLT a un mes de les municipals, no té sentit, el govern pot canviar. I no només defensem als treballadors públics, sinó també a tota la ciutat”, ha sentenciat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací