Més d’un centenar de persones participen en la neteja de les platges de Vinaròs

697

Actualitat Diària

Més d’un centenar de persones van participar dissabte en la jornada de recollida de residus a la costa organitzada per les Regidories de Transició Ecològica i Obres i Serveis, amb la col·laboració d’APNAL Ecologistes en Acció, Fridays for Future, Cítrics Roquetes, Creu Roja i Cooperativa Agrícola “El Salvador”. La finalitat de l’activitat era la recollida dels residus a les platges, com ara plàstics, llaunes o altres materials per evitar que acaben a la mar amb el conseqüent perjudici que suposaria per a l’ecosistema marí.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, agraïa la implicació dels veïns que dissabte es van afegir a aquesta jornada de neteja del litoral, així com a les entitats que van fer possible la trobada. Segons comentava “és important prendre consciencia i mantenir neta la nostra costa perquè forma part del nostre patrimoni natural i sobretot perquè cal protegir el medi ambient”.

Per la seua banda, la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, es mostrava satisfeta per la bona acollida de la jornada i feia extensius els seus agraïments als operaris de la Brigada Municipal, que en “les darreres setmanes han treballat de forma intensa per reparar els desperfectes que ha ocasionat el temporal marítim de la borrasca Glòria”. En aquest sentit, assenyalava que la jornada també va servir també per retirar algunes de les deixalles que van arrossegar les onades.

Pel que fa a la jornada els voluntaris es van dividir en diversos grups per a la recollida de les deixalles tant a la Costa Nord com a la Costa Sud, aconseguint recollir gairebé una tona de redius que s’han tractat a la planta TETMA. Cal destacar els mateixos participants van dur guants per a arreplegar les escombraries, mentre que l’empresa Cítrics Roquetes va facilitar les bosses i mandarines per als participants.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací