Més de 30 entitats i agències participen en l’UJI en una jornada estatal sobre igualtat en la carrera acadèmica 

676

Alcón ha apel·lat a la necessitat de “implicar a tots els agents, dins i fora dels campus, per a convertir la igualtat en una política transversal”

Actualitat Diària

La delegada d’Igualtat de la Presidència de Crue Universidades Espanyoles i rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, ha participat hui en una jornada estatal sobre igualtat en la carrera acadèmica que ha reunit al campus castellonenc a la Junta Gestora de la Plataforma Universitària d’Estudis Feministes i de Gènere (Eufem), que reuneix a més de 30 entitats universitàries, agències d’investigació i associacions. També s’han sumat representants de la Unitat d’Igualtat de l’UJI; de l’Institut Feminista Purificació Escribano; del Màster d’Investigació Aplicada en Estudis Feministes, de Gènere i Ciutadania, de la Fundació Isonomía així com personal docent i investigador.

Alcón ha apel·lat a la necessitat de “implicar a tots els agents, dins i fora dels campus, per a convertir la igualtat en una política transversal” que contribuïsca a superar la bretxa de gènere tant en l’àmbit acadèmic com a nivell social. “Totes les entitats i col·lectius que ens reunim hui representem la veu de la igualtat en les universitats espanyoles”, però ha reivindicat la coordinació institucional per a “avançar i definir accions concretes que s’incorporen a l’agenda política i institucional”.

Per aquest motiu, ha agraït la participació de la directora de la Unitat de Dones i Ciència del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, Ana Puy; la vicerectora de Política Lingüística i Igualtat, Pilar Safont; la directora general d’Universitats de la Generalitat Valenciana, Pilar Ezpeleta; la directora general del Institut de les Dones i la Igualtat de Gènere, María Such; de la directora de la Unitat d’Igualtat de l’UJI i vocal del Grup de Polítiques de Gènere de la Crue, Mercedes Alcanyís; i de la presidenta de l’Institut Feminista Purificació Escribano, Sonia Reverter.

En la seua intervenció, la delegada d’Igualtat de Crue ha expressat el seu convenciment que, més enllà de l’obligació legal i el compromís ètic, «les universitats tenim la responsabilitat de ser el motor de transformació en el qual es mire la societat per a trencar els estereotips de gènere». Alcón ha presentat en aquesta jornada el full de ruta de la Delegació d’Igualtat de la Crue amb 13 mesures per a promoure la igualtat de manera transversal i eliminar la bretxa de gènere existent en la universitat espanyola. A continuació s’ha obert una discussió i debat per a recollir propostes en els àmbits de la docència, investigació i carrera acadèmica.

Per part seua, la directora de la Unitat de Dones i Ciència del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, Ana Puy, ha subratllat la importància de «tindre un full de ruta compartit» entre les universitats i el Govern i ha qualificat de «grandíssim avançament» comptar amb una interlocució directa entre el Ministeri i la Crue a través de la Delegació per a les Polítiques d’Igualtat.

Crue sempre ha plantejat com una de les seues prioritats la defensa de la Igualtat entre dones i homes i, per a això, s’han anat desenvolupant en els últims anys projectes dirigits a la plena consecució d’aquest dret universal, dins i fora de les estructures acadèmiques.
La creació de la Delegació d’Igualtat s’emmarca dins de la voluntat de Crue Univesidades Espanyoles de promoure la Igualtat de manera transversal en totes les accions impulsades per Crue i per a mantindre una constant interlocució amb les administracions públiques, especialment amb el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, així com amb la Secretaria d’Estat d’Igualtat i l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací