Turisme promociona València al mercat britànic com a ciutat de naixament de Sorolla

908

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Turisme València i l’Oficina Espanyola de Turisme a Londres, organitzen una visita a València per a premsa britànica amb l’objectiu de donar a conèixer la ciutat que va veure néixer al pintor Joaquín Sorolla i els entorns que li van servir d’inspiració en la seva obra.

El viatge es realitza amb motiu de l’exposició dedicada a l’obra del pintor valencià ‘Sorolla, Spanish màster of light’, que es mostrarà en la National Gallery de Londres entre el 18 de març i el 7 de juliol.

Representants de la National Gallery, al costat de la comissària de l’exposició, acompanyen a un grup de periodistes de rellevants mitjans de comunicació del Regne Unit, entre ells, el ‘DailyTelegraph’, ‘Mail on Sunday’, ‘Radi Times’, ‘TheNew European’, ‘Country Life’, ‘The Spectator’, ‘The Art Newspaper’, ‘Daily Mail’ i ‘The Times’.

El grup visitarà durant el dimecres i dijous alguns dels racons relacionats amb la figura del pintor: la platja de la Malva-rosa, el barri del Cabanyal, el Museu de Belles arts, la Casa Museu José Benlliure, el centre històric o el museu dedicat a Vicente Blasco Ibañez.

El secretari autonòmic de Turisme ha destacat la importància de vincular València i la Comunitat Valenciana a aquest pintor de reconeixement universal. “És molt important posicionar-nos com el territori de la llum i la inspiració de Sorolla, un valor únic que cap altra destinació pot oferir”, ha subratllat Francesc Colomer.

Aquest viatge de premsa és una de les accions incloses en el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana i Turisme València, que aquest any està dotat amb 350.000 euros i dóna especial importància al turisme cultural i gastronòmic.

Mercat britànic

Segons ha destacat el secretari autonòmic, “el Regne Unit és el mercat emissor més important per a la Comunitat Valenciana i continuem treballant per a mantenir la seva posició malgrat conjuntures com el Brexit”, ha afegit el secretari autonòmic.

Per a Francesc Colomer, “l’exposició de Sorolla en la National Gallery de Londres ens ofereix una oportunitat extraordinària per a mantenir aquest mercat i captar nous nínxols com el turisme cosmopolita”.

El Regne Unit manté connexions aèries amb 23 aeroports britànics. En 2018 la Comunitat Valenciana ha mantingut les arribades de turistes britànics malgrat el descens generalitzat entre les principals destinacions espanyoles. Fins a novembre, les arribades des de Regne Unit van pujar un 0,3%, però va augmentar un 4,8% la despesa per viatge.

Brexit

Colomer ha explicat que “hem abordat des del minut zero aquest nou escenari creant una comissió de seguiment del Brexit” i ha assenyalat que després de l’última comissió de seguiment, celebrada a la fi del passat mes de desembre, “vam traslladar un missatge de tranquil·litat perquè la fortalesa del sector turístic de la Comunitat Valenciana ens fa ser optimistes, malgrat les decisions administratives que puguin venir”.

Malgrat que no es preveu un escenari negatiu per als interessos turístics valencians, Francesc Colomer ha recordat que “des de Turismetreballem en una planificació davant el Brexit que consisteix a reforçar el pla operatiu en el mercat britànic, no només en el mercat vacacional, sinó també en la segmentació de la demanda buscant públics amb major poder adquisitiu, a més de cuidar la nostra oferta consolidada de sol i platja, però també la nostra oferta cultural, gastronòmic, experiencial i més qualificada”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací