L’IVF i CaixaBank creen una línia de finançament conjunt per a impulsar projectes d’inversió en la Comunitat

785

Actualitat Diària

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d’una nova línia de finançament conjunt entre el InstitutValencià de Finances (IVF) i CaixaBank per a impulsar projectes d’inversió empresarial en la Comunitat Valenciana.

El titular de la Generalitat, acompanyat pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic i president de l’IVF, Vicent Soler, ha assistit a la signatura del conveni de col·laboració entre el director general del Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i el director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, pel qual es crea aquesta nova línia de finançament conjunt per a potenciar iniciatives empresarials en territori valencià.

Les dues entitats cofinançaran al 50% aquestes operacions mitjançant préstecs a partir de 350.000 euros, compartint en la mateixa proporció el risc i les garanties aportades per l’empresa beneficiària del crèdit. El termini d’aquestes operacions podrà ser de fins a deu anys, amb un màxim de dos anys de manca.

Ximo Puig ha assenyalat que la Generalitat “ha recuperat el seu paper com a motor públic de l’economia”. Així mateix, el president de la Generalitat ha destacat la importància de la col·laboració públic-privada com a via per al desenvolupament d’accions que poden “aportar beneficis molt positius a la societat valenciana i aquesta nova línia de finançament és una bona prova d’això”.

“Aportant recursos des de tots els àmbits podem contribuir a generar nous productes financers que contribueixin al creixement i la creació d’ocupació en la Comunitat Valenciana”, ha explicat Ximo Puig.

Destinada a sectors prioritaris

Per part seva, el director general de l’IVF ha destacat que “aquest suport financer es dirigeix de manera especial cap a sectors considerats prioritaris per al desenvolupament econòmic valencià, com és la innovació o les noves tecnologies, aspectes fonamentals per a millorar la competitivitat de les empreses valencianes”.

Després de signar l’acord de col·laboració, el director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, ha manifestat que el treball conjunt de totes dues institucions “ajudarà a consolidar una reactivació de l’economia cada dia més palpable a través del finançament de projectes i inversions empresarials en l’àmbit de la nostra comunitat”. Des de CaixaBank, va afirmar, “tenim el compromís de donar suport i donar resposta a les peticions solvents de finançament, contribuint d’aquesta forma a la dinamització de l’activitat productiva i del mercat de treball”.

A més, per a Costa és “fonamental el compromís de CaixaBank amb l’esperit d’internacionalització i innovació de les empreses, factors que ajudaran la diversificació i a la positiva evolució de les exportacions”. “Les empreses trobaran en CaixaBank l’experiència i el suport constant dels nostres gestors especialitzats, que proporcionaran una atenció personalitzada per a una adequada gestió del seu dia a dia”, ha conclòs el director territorial de l’entitat financera.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací