Marzà i Àlvaro s’alien en les primàries de Compromís i afirmen que les autonòmiques es lliuraran a les comarques del nord

904

L’equip sumarà nous candidats en les pròximes setmanes i el conseller ha posat en valor a la BUC de Vila-real “el treball col·lectiu per a construir el País Valencià que volem tots”

Actualitat Diària/S.N. 

sentantsEl conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, i la portaveu adjunta del grup Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, formaran equip en les primàries de Compromís per a liderar la candidatura de Compromís en la demarcació de Castelló a les pròximes eleccions autonòmiques. Marzà serà el número un i Álvaro el dos.

Així ho ha anunciat el conseller Marzà, qui ha explicat què, “per responsabilitat, cohesió i treball, perquè hem fet molt, i queda molt per fer, us anuncie que em presente a encapçalar la llista de les Corts per Castelló, i ho vull fer formant equip amb Mònica Àlvaro, perquè no se m’ocorre millor companya per a continuar treballant sense descans”. Així mateix, Àlvaro ha manifestat que unim en aquesta candidatura la gestió del Consell i la pràctica parlamentària per a defensar les necessitats de la ciutadania dels nostres pobles i comarques per a continuar la pròxima legislatura la ingent labor realitzada des dels municipis”.

Marzà i Àlvaro s'alien en les primàries de CompromísEl candidat a l’alcaldia de Vila-real, Josep Pasqual Sancho, ha presentat l’acte a la Biblioteca del Coneixement i ha destacat que és un espai simbòlic i amb molt de significat “pel que va ser i pel que ara és”. Han estat presents pesos pesants i cares conegudes del col·lectiu en diferents àmbits com Marta Sorlí, Fran Ferri, Ignasi Garcia, Enric Porcar, Susanna Nicolau, Xavi Trenco, Ali Brancal, Pau Ferrando, Higi Daniel, Lluís Pastor i Vicent Granel, a més de diversos representants locals com Jaume Moreno, Maria Gràcia Molés, Balma Llansola o Santi Cortells, entre altres.

D’aquesta forma, a Vila-real i acompanyats per representants de la coalició, Marzà i Àlvaro donen el primer pas d’un procés democràtic intern en una candidatura conjunta marcada per la unitat, la cohesió i el treball realitzat pels qui fa quatre anys es van enfrontar en les primàries.

En aquest sentit, Marzà ha destacat que “en 2015, les primàries obertes i democràtiques, ens van oferir una llista potentíssima a les Corts. Una llista coral, diversa i amb capacitat de treball inqüestionable. I això és el que hem fet aquests quatre anys. Treballar i treballar. Cadascun des del seu àmbit, sense descans, per a rescatar persones; situar els drets per sobre dels privilegis i l’honestedat enfront de la corrupció. No hem vingut per maquillar el sistema. Estem ací per transformar el país i això no és una tasca de quatre anys”.

IMG_9060Marzà ha afegit que, “ara venim amb els deures fets, cadascun en el seu àmbit. La meua obsessió ha estat millorar la qualitat de l’educació per a corregir desigualtats; augmentant la inversió per alumne als gairebé 1.200 euros més a l’any. Baixant les ràtios fins als 20 alumnes de mitjana per aula a les comarques de Castelló; apostant per l’educació de 0-3 anys; incrementant les beques menjador; impulsant Xarxa Llibres perquè cap família passe vergonya per no poder comprar llibres de text…”.

El líder castellonenc ha destacat que “ara Compromís no només té com a repte seguir en el Consell, sinó liderar una nova majoria d’esquerres per a fer més i millor. El 26 de maig afrontarem unes seleccions absolutament decisives, en la qual haurem d’optar entre continuar amb el treball a favor dels drets, o tornar a les polítiques a favor dels privilegiats.. Entre valentia i submissió. Entre contractar a 5.000 docents, o acomiadar-los”.

A més, Àlvaro ha detallat que “aquesta candidatura, de moment l’encapçalem Marzà i jo, però, òbviament, ha de sumar valor i persones per a oferir a les comarques del nord la millor llista que puga afrontar els reptes que tenim davant”. La síndica ha destacat que la batalla de les autonòmiques es lliurarà a Castelló, amb dos candidats com Ximo Puig i Isabel Bonig de les comarques del nord. “Sense la gent als ajuntaments, la Diputació i el carrer, Marzà i jo no podrem fer res”

candidats sentantsL’acte, malgrat ser un dia laborable i a una hora complicada, ha congregat a nombrosos assistents, que han omplit la sala del pis superior de la BUC. El conseller Marzà ha assegurat que només “Compromís s’atreveix a posar a disposició de la ciutadania l’elecció del 100% de la llista. Fa falta més gent, necessitem més mans per a construir el País Valencià que volem tots. Encoratge als ací presents a buscar a més gent, a cercar més implicació de la ciutadania. El nostre propòsit és que en cada equip de govern i Ajuntament de Castelló estiga Compromís i per això s’han creat llistes en poblacions on no hi havia. Vam prometre que anàvem a rescatar a les persones i ho estem fent a les Corts, al Congrés, a la Diputació i als ajuntaments. Per això, hem d’anar amb la cara molt alta i explicar tot el que hem fet i anem a fer per a arribar a ser un territori més just, més feminista i més solidari amb polítiques d’esquerres i valentes. I tot el que s’ha avançat a la Comunitat en els darrers anys no haguera estat possible sense Compromís en el Govern”, ha sentenciat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací