Martí posa en valor el pla xoc de 2,8 milions d’euros que impulsa la Diputació de Castelló al turisme

554

Actualitat Diària

La diputada provincial, Virginia Martí, ha destacat l’esforç realitzat per la Diputació de Castelló i el seu Patronat Provincial de Turisme per a fer front a l’efecte de la pandèmia en aquest important sector, mitjançant l’activació d’un pla de xoc dotat amb 2,8 milions d’euros per a ajudar a les empreses i als ajuntaments que tenen una forta vinculació amb aquesta activitat econòmica, que representa el 12% del Producte Interior Brut (PIB) provincial. Així ho ha ha manifestat en el transcurs de l’esmorzar amb representants del sector organitzat per Turisme Comunitat Valenciana en el CdT de Castelló, en el qual han sigut presents el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Virginia Martí ha posat en valor l’esmentat pla de xoc, que naix de la reestructuració del pressupost inicial del Patronat de 5,5 milions d’euros per a 2020, realitzada amb el consens de tots els grups polítics representats en la Diputació, i que recull bona part dels suggeriments plantejats pels agents turístics de la província de Castelló en les múltiples reunions celebrades des de l’inici de la pandèmia. Segons ha explicat, “es tracta d’un document que implementa una dotzena de mesures estructurades en dues grans línies: el suport a la transició cap a la nova normalitat i l’impuls al reposicionament estratègic de la província. A aquest segon objectiu s’ha destinat un ambiciosa estratègia comunicativa dotada amb 1,3 milions d’euros, amb la qual es promociona en el mercat nacional la província de Castelló com a destí segur i no massificat.

La diputada està convençuda que “a Castelló s’estan fent les coses bé”, per això ha felicitat el sector turístic “per la seua capacitat d’adaptació a la nova realitat i d’assumpció de tots els protocols dictats per les autoritats sanitàries per a preservar la seguretat dels clients i els treballadors de les diferents empreses”.

També ha mostrat la seua confiança en els huit plans de dinamització i governança competitiva turística que s’estan desenvolupant a les comarques de Castelló amb una inversió conjunta de la Diputació i de Turisme Comunitat Valenciana de més d’1 milió d’euros, que estan orientats cap a la sostenibilitat i l’equilibri territorial. En ells participen les administracions i la iniciativa privada i “estan concebuts per a traslladar la política turística de la Diputació al territori, a fi de poder vertebrar-ho. Una política que té dos eixos fonamentals: el cicloturisme i la gastronomia”.

Precisament, en clau gastronòmica, cal destacar que el pla de xoc per a la reactivació de l’activitat turística contempla l’aprovació d’una línia d’ajudes dotada amb 500.000 euros per a les empreses agroalimentàries i turístiques vinculades a la marca Castelló Ruta de Sabor i una partida addicional de 200.000 euros per a una campanya segmentada de màrqueting que fomente el valor gastronòmic de la província i els destins de mar i muntanya com a complement del turisme cultural, de naturalesa i actiu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací