Marqués demana a Oltra que aclarisca els terminis d’execució del CEAM de Benicàssim

L'alcadessa diu que "està resultant totalment vergonyós el tracte administratiu que ha rebut des de la conselleria d'inclusió social"

1287

ActualitatDiària

 

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès he enviat avui mateix una carta a la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’inclusió social, Mónica Oltra perquè aclarisca les raons per les quals l’execució dels treballs de finalització del Centre d’Atenció a Majors segueix acumulant retards en la seua engegada.

Marquès ha manifestat que “està resultant totalment vergonyós el tracte administratiu que ha rebut des de la conselleria d’inclusió social. La percepció és que deliberadament s’està actuant amb desídia per a engegar aquestes obres que han de donar servei als majors de Benicàssim i que, cal recordar que tenien el pressupost per a la seua finalització reservat des de 2015. Han tardat més de dos anys a licitar l’obra i ara segueixen acumulant mesos que corren en contra de l’engegada del Centre de Majors. És una desfachatez i solament demostra el ninguneo al que es veu sotmès Benicàssim en tot el que concerneix a la Generalitat. Per açò, he remès a la vicepresidenta una carta directa perquè explique les raons d’aquests constants retards i ens de terminis de manera immediata”.

Des d’un primer moment, el projecte ha patit una inexplicable dilació per a la conclusió dels treballs, com ha denunciat l’ajuntament en múltiples ocasions. L’alcaldessa ha recordat que “la licitació del projecte de finalització de les obres del Centre de Majors de Benicàssim es va dur a terme a l’agost de 2017 després de dos anys de retards i anuncis que s’anava a licitar immediatament quan no ha sigut cert i d’açò queda constància. Un retard més greu si cap ja que la partida de finançament de l’obra era de caràcter finalista i ja reservada en el pressupost de 2015″.

Per tant, la cronologia del procediment és sagnant, com ha qualificat l’alcaldessa. Fins a agost de 2017 no va eixir a licitació, la taula de licitació no es va reunir fins a desembre de 2017, quan el normal és fer-ho dies després del tancament del termini de presentació de propostes. L’adjudicació pateix un nou retard inexplicable i no es realitza fins al mes de febrer. Però ara, després de dos mesos des de la seua licitació, encara no ha signat el contracte que ha de permetre l’inici de l’obra.

“És inaudit i considerem que es veu molt mala fe en aquest procedir de la conselleria. Està molt clar que els retards es produeixen ex-professe, perquè hem parlat amb l’empresa adjudicatària i ni tan sols ells han pogut entrar en el recinte del CEAM per a començar a planificar el desenvolupament d’obra sobre el terreny o veure en quines condicions es troba l’estructura”, ha declarat Susana Marquès.

L’alcaldessa ha reiterat que “aquest deliberat retard de les obres deixa molt a les clares que la voluntat de la conselleria és desatendre les necessitats de Benicàssim i realment, deixar als majors del municipi si un servei que és molt necessari i demandat per la població. Per aqueix motiu li he demanat a la vicepresidenta que done la cara i d’explicacions sobre el que està passant i perquè no s’agiliten els treballs, quan la realitat és que haurien d’estar ja finalitzats i amb el CEAM en marxa seguint el calendari que teníem en 2015 compromès per la Generalitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací