Maria Josep Safont, l’alcaldessa de Borriana, ja és des d’avui la nova presidenta del Consorci del Millars

Durant els dos últims anys ha sigut l'alcalde de Vila-real qui ha encapçalat la gestió compartida també amb la primera edila d'Almassora

1601

ActualitatDiària

La Junta Directiva del Consorci del Millars ha celebrat l’última Junta de Govern a Vila-real, que després de dos anys de presidència traspassa la directiva a Borriana, degut a l’establiment d’un torn rotatiu de dos anys per a cada municipi que forma part de l’ens. Així, l’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, serà qui, des d’avui mateix, la nova presidenta del Consorci.
Després dels dos últims anys de treball, ha sigut el fins ara president i alcalde de Vila-real, José Benlloch, qui ha fet balanç de les gestions realitzades per a protegir, millorar i donar a conèixer el paratge natural.

En la trobada també ha participat l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, així com els regidors i tècnics de medi ambient dels municipis que formen part de l’ens, representants de la Diputació de Castelló i de la Generalitat i també de les dues comunitats de regants que s’integren en l’entitat. Tal com ha manifestat la nova presidenta, Maria Josep Safont, “anem a continuar amb el gran treball realitzat fins ara per tots els agents que conformem el Consorci del Millars, i seguir així posant en valor i protegint el paratge del Millars”. Per la seua banda, Benlloch ha manifestat que “han sigut dos anys de molt treball per a complir amb els principals objectius del consorci, centrat a donar a conèixer el magnífic tresor que tenim en la Plana i a reduir qualsevol impacte negatiu a aquest espai natural tan valuós i interessant”.

En el repàs al treball realitzat durant els últims 24 mesos, s’ha pogut comprovar com la gestió de l’espai natural ha millorat ostensiblement, ja que s’han realitzat 33 actuacions, com la reparació de mobiliari i posada a punt de camins, la neteja i recuperació de l’assut dels Corrents, a Vila-real -datat del segle XVII-, l’eliminació de canyes invasores en els tres municipis, la replantació amb espècies autòctones, la instauració d’un protocol d’ús de les aigües o la fixació de la seu del Consorci en el Centre de Natura. A més, també s’han realitzat labors de reconstrucció de miradors i la instal·lació de noves tanques de protecció amb material reciclat i resistent com a prova pilot.

Tal com han coincidit a assenyalar els representants del Consorci i ha recordat la mateixa Safont “anem a seguir intentant gestionar els recursos naturals d’una forma sostenible, aprofitant les possibilitats que ofereix para, per exemple, la pràctica esportiva, però sempre tenint com a prioritat la no ingerència per part de les persones d’uns recursos naturals que cal seguir protegint perquè no patisca danys que puguen ser irreversibles. Si a això li sumem el treball conjunt que seguirem realitzant i que és l’exemple perfecte de la col·laboració entre diferents institucions públiques, estem convençuts que la gestió del Consorci seguirà sent la més idònia per al paratge del Riu Millars”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací