Marco tanca una campanya que constata el progrés de Castelló amb “bona gestió i honradesa”

394

La candidata a revalidar l’alcaldia crida a la mobilització del vot progressista per a “continuar construint un Castelló millor” i evitar la reculada de la dreta

Actualitat Diària

La candidata a la reelecció a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, tanca la campanya electoral per a les municipals del 28-M amb un acte que se celebrarà en la seu del PSPV-PSOE local a partir de les 19.00 hores. Es posa fi així a unes setmanes d’intens treball en les quals s’ha posat el focus en la bona gestió del govern socialista que ha transformat Castelló en una ciutat més verda, més justa i amb més oportunitats.

Una campanya en la qual el Partit Socialista s’ha erigit com la garantia per a continuar progressant i afermar els avanços socials i econòmics que milloren la vida de les persones. En aquest sentit, Marco crida al vot progressista “per a continuar construint un Castelló millor, un Castelló en positiu i evitar la reculada social i econòmica al qual porten els governs de la dreta”. “Tenim l’experiència en la gestió, l’aval de l’honradesa i més il·lusió que mai per a continuar fent de Castelló una ciutat millor”, ha manifestat.

La candidatura d’Amparo Marco ha desenvolupat una campanya en la qual s’han exposat els principals avanços de Castelló i el canvi experimentat en aquests huit anys de govern que ha obtingut els millors indicadors socials i econòmics.

Des de 2015, el govern d’Amparo Marco ha rebaixat el nivell d’endeutament del 80% al 16% i aconseguit eixir del pla d’ajust; s’ha reduït l’IBI del 0,83 al 0,69% i  l’ICIO del 4% al 3%; la desocupació ha baixat en més de 6.000 persones situant-se en el nivell d’atur més baix dels últims 13 anys i s’han aconseguit xifres rècord d’afiliació a la Seguretat Social amb quasi 21.000 persones més que en 2015. A més, Castelló compta amb 1.200 empreses més de les que tenia en 2015 i la contractació fixa ha passat del 9% al 58% en aquest període. “Dades reals que constaten la bona gestió dels governs socialistes”, ha indicat.

Una campanya en la qual també es destacat el gran pas donat pel govern d’Amparo Marco en aprovar un Pla General i eixir dels llimbs legals urbanístics que va deixar el PP. Un Pla General que ha retornat a Castelló la seguretat jurídica necessària per a ser focus d’atracció d’inversions com s’ha demostrat amb l’anunci de la implantació de la multinacional espanyola Ignis a Castelló que suposarà una inversió de mil milions i la creació de més de 1.200 llocs de treball. Un Pla General que també aporta les eines necessàries per a posar solució a dècades de descontrol i falses expectatives i que per primera vegada obri la porta a la preservació de l’entorn, a la dotació de serveis públics i a la regularització d’habitatges.

Marco també ha defensat que donarà continuïtat als projectes amb inversió europea, l’impuls de la qual va prioritzar en arribar al govern municipal en 2015 i que, hui dia, han aconseguit la xifra històrica de 86,5 milions en actuacions que estan transformant la ciutat.

Així mateix, la candidata recorda l’impuls donat a les polítiques socials, duplicant la inversió respecte als governs del PP, que ha permés construir un escut social i revertir les retallades del PP amb més serveis per a les famílies. En aquest sentit, destaquen fites recents com l’obertura de La Pineda com a centre de dia per a persones amb Alzheimer i l’adjudicació del futur nou centre de dia per a persones amb Parkinson.

Escolta ciutadana i programa

La candidata a revalidar l’alcaldia de Castelló ha portat el seu projecte a tots els districtes de la ciutat, en els quals també s’han recollit propostes ciutadanes per a incorporar les seues idees al nou programa de govern que compta amb un total de 160 propostes distribuïdes en sis blocs perquè Castelló continue avançant de la mà dels socialistes.

Amparo Marco i els membres de la seua candidatura han mantingut desenes de trobades amb representants de diferents àmbits socials i econòmics. Així, s’han celebrat reunions amb empreses, sector de la innovació, representants de l’àmbit social com amb el Col·legi Oficial de Graduats Socials, ONGD’s o l’ONCE i altres organitzacions socials. També ha mantingut trobades veïnals, amb el sector del turisme, els col·lectius festers i representants de l’esport i comerç, entre altres.

Una campanya que transcendeix Castelló

L’alcaldessa i candidata ha comptat amb el suport del president del Govern, Pedro Sánchez; i l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero, així com les ministres Raquel Sánchez i Diana Morant; el president de la Generalitat, Ximo Puig; i el portaveu del grup socialista en el Congrés dels Diputats i membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE, Patxi López.

“Ha sigut una campanya que ha transcendit la ciutat de Castelló perquè estem en l’agenda del govern de Pedro Sánchez i de Ximo Puig, i gràcies a l’alineació de forces es materialitzaran grans inversions socials i econòmics en aquesta ciutat com el futur Hospital General i els accessos sud al Port, amb 241 milions i 335 milions, respectivament”, ha recalcat.

Per a visibilitzar la gestió de huit anys de govern, la campanya ha transcorregut en escenaris emblemàtics de la ciutat com la nova avinguda Lledó, el parc Rafalafena i el parc de la Panderola del Grau, que va albergar l’acte de presentació de candidatura. Una candidatura que conjumina experiència, renovació, trajectòria i joventut amb regidors de govern, perfils independents i la major presència de candidats joves d’entre totes les llistes municipals a Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací