Marco aborda amb la Generalitat el pla per a garantir la seguretat a les platges davant la covid-19

924

L’alcaldessa sol·licita al Consell que medie davant Costas per a poder ampliar espais de terrassa i reduir cànons aquesta temporada

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit aquest divendres amb el Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i amb el Director General de Turisme, Herick Campos, al costat d’altres alcaldes i alcaldesses del litoral castellonenc, per a abordar l’esborrany de decret de seguretat en platges de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i definir les necessitats dels plans de contingència específics que hauran d’elaborar els ajuntaments per a garantir la seguretat davant l’emergència sanitària per la covid-19.

Aquesta trobada es produeix una vegada que s’ha anunciat que tota la Comunitat Valenciana passarà a la fase 2 de la desescalada a partir del pròxim dilluns dia 1 de juny. Aquesta fase permet l’obertura de les platges per a banyistes sota unes mesures i recomanacions de seguretat per a evitar la propagació de la covid-19.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha traslladat que el consistori està ultimant les actuacions per a implementar mesures i recomanacions de la guia sobre Platges Segures elaborada i difosa recentment per Turisme de la Generalitat Valenciana per a reobrir els arenals a partir del pròxim dilluns. “Hem sol·licitat a la Generalitat més suport i ajuda per a complir amb els requisits i recomanacions fixats per la guia i que introduirem en el nostre pla de contingència per a disposar d’unes platges totalment segures de cara a aquest estiu”, ha indicat Marco. Principalment, ha traslladat la necessitat de comptar amb més passarel·les per a realitzar recorreguts d’entrada i eixida a les platges i zones de xiringuitos, així com ampliar la informació a la ciutadania per al coneixement i conscienciació de les mesures de precaució.

Finalment, Marco ha aprofitat la reunió per a sol·licitar a la Generalitat la intermediació davant la Direcció General de Costas perquè els ajuntaments com el de Castelló puguen ampliar l’espai de terrassa en els xiringuitos autoritzats i reduir cànons per a fer costat al sector hostaler, complint sempre amb els requisits de plena seguretat per a ciutadania i turistes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací