Marco i Puig reforcen l’aliança institucional per a afrontar els reptes de Castelló

494

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit hui amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a abordar assumptes prioritaris de l’agenda municipal. En la trobada, l’alcaldessa ha traslladat al cap del Consell els reptes als quals s’enfronta la ciutat i ha destacat “la col·laboració plena entre totes dues institucionals per a impulsar projectes i atendre les necessitats de Castelló en un context tan complicat com l’actual, en plena emergència sanitària per la covid-19”. Per part seua, Puig ha traslladat a Marco la “col·laboració màxima” de l’administració valenciana amb els projectes que impulsa el consistori. La reunió, com ha explicitat el cap del Consell, ha transcorregut en un clima de màxim enteniment i de lleialtat institucional. El president li ha mostrat a la primera edil la disposició de la Generalitat per a abordar les qüestions pendents que té la ciutat.

Entre els assumptes abordats, destaca l’evolució de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, Marco ha reiterat l’oferiment que ja va realitzar el mes de gener passat per a facilitar espais municipals on realitzar vacunacions massives a la població castellonenca i ha recordat la col·laboració prestada des de l’inici de la pandèmia per a la instal·lació de l’hospital de campanya, així com per a atendre altres necessitats plantejades per les autoritats sanitàries.

Un altre tema estratègic per a Castelló que s’ha tractat en la reunió és l’impuls definitiu al planejament urbanístic que determinarà les possibilitats de creixement i desenvolupament de la ciutat i servirà de motor per a la recuperació. “El Pla General ja està en l’última fase de la tramitació després de la segona exposició pública, que ha sigut voluntària, i en aquest sentit el president ha tornat a mostrar tot el seu suport perquè el nou planejament urbanístic de la ciutat siga una realitat al més prompte possible”, ha apuntat Marco.

En aquest sentit, l’alcaldessa també ha aprofitat la trobada per a traslladar a Puig la seua preocupació per la reducció del sòl industrial, recordant que l’Ajuntament ha al·legat al Pla d’Acció Territorial amb l’objectiu d’aconseguir recuperar sòl logístic que va ser reduït per la Declaració Ambiental Territorial i Estratègica (DATE).

Un altre dels assumptes que s’ha posat sobre la taula és la necessitat de posar en marxa la comissió de patrimoni, com així es va aprovar per unanimitat en el ple municipal del desembre passat. Referent a això, Puig i Marco han acordat convocar la comissió mixta al més prompte possible per a posar en comú el patrimoni i les necessitats de les diferents administracions, tant de l’Ajuntament com de la Generalitat i la Diputació, amb l’objectiu d’impulsar els projectes que resulten prioritaris per a la ciutat, sota criteris de reciprocitat i col·laboració institucional. En el si d’aquesta comissió s’abordarà el futur conservatori. “És una infraestructura prioritària tant per al president com per a l’alcaldessa, i és importantíssim que estiga a Castelló al més prompte possible, per això l’abordarem en la comissió mixta de patrimoni”, ha assegurat Marco. “En l’àmbit de col·laboració entre les administracions, és important aquesta comissió per a posar en comú els immobles que hi ha a la ciutat i les necessitats d’espais per a donar el millor servei als ciutadans i ciutadanes”, ha indicat l’alcaldessa.

D’altra banda, en la trobada també s’ha parlat dels fons europeus i de la continuïtat de la col·laboració entre totes dues administracions en les noves convocatòries. “L’Ajuntament de Castelló és líder en execució de fons europeus i en aquesta línia continuarem treballant”, ha destacat Marco.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací