Marco anuncia que el Fòrum Espanya-el Japó se centrarà en la innovació tecnològica i la Societat 5.0

776

L’Ajuntament de Castelló i la fundació responsable de la trobada bilateral continuen amb els preparatius d’aquesta cita internacional que tindrà lloc del 25 a 27 de novembre  

Actualitat Diària

El compte enrere per a la 23 edició del Fòrum Espanya-el Japó, que se celebrarà del 25 al 27 de novembre a Castelló, ja ha començat. El primer tinent d’Alcaldia, David Donate, ha mantingut recentment una reunió de treball amb l’ambaixador i secretari general de la Fundación Consejo España-Japón, Jesús Rodríguez-Andia, la directora de l’entitat, Eva Garrido Ortiz de Urbia, i el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, amb l’objectiu de definir els principals temes que es tractaran durant aquesta cita estratègica a nivell internacional. L’alcaldessa de Castelló, Marco Fòrum Espanya-el JapóAmparo Marco, ha destacat que el fòrum se centrarà en la denominada Societat 5.0, o cosa que és el mateix, “la innovació tecnològica al servei de les necessitats de la ciutadania”, ha explicat.

Marco ha subratllat que es tracta d’una trobada que donarà un impuls a la creació empresarial i a la generació d’ocupació, “per tant, això repercutirà en el desenvolupament econòmic local, així que és una bona notícia per a Castelló albergar aquest tipus d’esdeveniments”. De la mateixa manera, el Fòrum España-el Japó oferirà un espai de diàleg entre ciutadania, empreses i institucions per a posar en comú bones pràctiques i alhora debatre sobre el futur de les indústries estratègiques de tots dos països.

Durant tres dies, Castelló es convertirà en el pont entre Espanya i el Japó, i totes les empreses tant nacionals com del país nipó tindran l’oportunitat d’establir i consolidar relacions comercials. Els participants podran assistir a conferències d’experts, sessions de treball i visites tècniques. “Volem convertir aquesta cita en un escenari per a la innovació tecnològica i empresarial, una de les claus per a la competitivitat”, ha assenyalat el primer tinent d’Alcaldia, David Donate.

Quant als temes de debat i conferències, destaquen qüestions com l’economia de dades i la seua relació amb la privacitat, seguretat nacional o el proteccionisme que apliquen alguns països. Altres temes de conversa seran la intel·ligència artificial des d’un punt de vista ètic; les oportunitats d’Espanya en emprenedoria com a quarta potència europea; el futur de les start ups al Japó i Espanya; la digitalització aplicada a les persones majors i altres qüestions com el futur de l’automòbil. En definitiva, seran unes jornades intenses de caràcter decisiu per als agents que operen en els dos països.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací