Marco consolida a París la projecció internacional d’Escala a Castelló

619

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat aquest dimecres al Senat francés el festival mariner Escala a Castelló davant un nodrit grup de la premsa parisenca. Marco ha acudit a la capital francesa per a presentar la nova edició d’Escala a Castelló després d’haver sigut convidada pels organitzadors de Escale à Sète, el festival mariner germà, així com dels responsables de l’administració regional d’Occitània, responsables de la Unesco a França i del cos diplomàtic holandés.

L’alcaldessa ha agraït aquesta oportunitat de donar a conéixer al Senat de París “el més important esdeveniment turístic” de la capital de la Plana i ha destacat que actes com el d’aquest dimecres reforcen i consoliden la projecció internacional d’Escala a Castelló després de dues reeixides edicions celebrades i amb vista a la tercera, en la qual hi haurà rècord de vaixells participants.

“Hui estem consolidant l’aliança estratègica entre dues ciutats que tenen un mateix horitzó: convertir Escale à Sète-Escala a Castelló en el festival mariner més important d’Europa”, ha indicat Marco. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recalcat: “Sète i Castelló estem treballant junts i creiem que l’èxit serà una realitat”. “Escala a Castelló és la gran aposta pel turisme de qualitat a la nostra ciutat i aquesta col·laboració amb Sète ens permet fer cada vegada més gran aquesta cita i apuntalar-la com un gran esdeveniment mariner turístic europeu”, ha apuntat.

Marco ha intervingut en una roda de premsa celebrada al Senat francés al costat del responsable de la Comissió Nacional francesa de Cooperació amb la Unesco, Jérome Fromageau; a l’alcalde de Sète, Françoise Commeinhes; la senadora Marie-Thérèse Bruguière; el delegat regional d’Occitània, André Lubrano; i el director de Escale à Sète, Wolfgang Idiri.

L’alcaldessa de Castelló ha explicat davant la premsa francesa que Escala a Castelló és un “esdeveniment absolutament excepcional”, pel qual han passat ja 150.000 visitants en les dues edicions passades i que comptarà amb la participació de l’Associació Espanyola de Vaixells Clàssics, un col·lectiu que fomenta la cultura nàutica tradicional, la conservació, la restauració, la reconstrucció i la navegació dels vaixells clàssics. Escala a Castelló se celebrarà des del 16 al 20 d’abril de 2020 i comptarà, enguany, amb la col·laboració d’Holanda i les seues espectaculars embarcacions Oostershelde i Morgenster. Per això, l’alcaldessa de Castelló ha destacat la col·laboració de França, Holanda i Espanya en la celebració de la nova edició d’Escala.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací