Marco destaca a Madrid els avanços de la FEMP en la lluita contra la violència masclista i delictes d’odi

901

L’alcaldessa ha presidit la reunió de la Comissió de Seguretat a Madrid en la qual s’ha fet balanç de totes les actuacions

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit hui a Madrid la reunió de la Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a realitzar un balanç de l’activitat desenvolupada durant el període 2016 i febrer de 2019, així com valorar la situació dels futurs convenis i iniciatives. Marco ha destacat el nou pla d’acció de lluita contra els delictes d’odi i els avanços en matèria de seguretat en els casos de violència masclista.

“El balanç de les actuacions és positiu, ja que la Comissió s’ha enfocat de forma prioritària en els temes de més impacte social sense descurar els nous reptes i problemàtiques en matèria de convivència”, ha explicat Marco, la qual ha destacat assumptes com el nou model d’ordenança per a ajuntaments que garantisca la seguretat en les cavalcades i esdeveniments massius o de gran afluència i l’acord per a reconèixer als agents de policia local la possibilitat de jubilació anticipada.

L’alcaldessa ha fet especial referència al Pla d’Acció de lluita contra els delictes d’odi de la Secretària d’Estat de Seguretat, el qual s’articula en quatre línies d’acció: formació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, prevenció dels “delictes d’odi”, atenció a les víctimes i resposta davant aquest tipus de crims. Marco ha explicat que l’objectiu és “acostar la figura policial als col·lectius proclius a patir aquests atacs i incrementar la sensibilització de la societat”.

Així mateix, Marco ha posat en valor el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, en concret l’acció de la Policia a través del Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén). Aquestes mesures pretenen establir una xarxa que permeta el seguiment i protecció de forma ràpida, integral i efectiva de les dones maltractades, i dels seus fills i filles, en qualsevol part del territori nacional. “Els cossos de seguretat tenen una labor molt important en la lluita contra la violència masclista, ja que quan el sistema fracassa i una dona es sent amenaçada, són els i les policies els que han de vetlar per la seua protecció”, ha afirmat.

Durant la jornada també s’han tractat altres temes com la dimensió local del Pla Estratègic Nacional de la Lluita contra la Radicalització Violenta, la nova normativa de drons/RPAs, els cursos per a gossos detectors de drogues i estupefaents i la presentació de la Xarxa de Ciutats Interculturals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací