Amparo Marco anuncia inversions i més transformació de Castelló en la presentació de la seua candidatura

270

La candidata socialista a l’Ajuntament de Castelló va celebrar la presentació en la plaça de la Panderola del Grau

Actualitat Diària

Amparo Marco va presentar als membres de la seua candidatura en un acte celebrat en la plaça de la Panderola del Grau de Castelló. Va estar abrigallada per la cúpula provincial i local del seu partit, així com pel conseller de Sanitat. Marco va anunciar més inversions, més fons europeus i més polítiques de transformació de la capital de la Plana.

Entorn de 200 persones es concentraven al Parc de la Panderola del Grau per a assistir a la presentació de la candidatura electoral d’Amparo Marco, per a les eleccions municipals de Castelló del 28 de maig.

Entre els assistents, membres de la cúpula provincial i local del partit, a més de Miguel Mínguez, conseller de Sanitat.

L’acte estava dissenyat perquè fora dinàmic amb un toc informal. De tal manera, el primer a intervindre va ser el candidat autonòmic per Castelló Rafa Simó. Va prendre el relleu Miguel Mínguez i, després, van pujar a l’escenari els diferents grups que integren la candidatura i que van recordar els assoliments dels últims quatre anys, i el seu pronòstic de lluitar per la victòria en els pròxims comicis.

Tancava l’acte l’actual alcaldessa de Castelló i candidata pel PSPV-PSOE a l’alcaldia de la capital de la Plana.

Els assistents

Entre els assistents, cares conegudes per la seua representació social i empresarial, però, sobretot, militants i candidats del PSOE.

Entorn de 150 persones assegudes enfront de l’escenari i al voltant d’altres 30 a 50 dempeus, o allotjades a l’entorn de la tarima principal.

En el seu discurs d’obertura, Rafa Simó va enaltir la figura d’Amparo Marco, que va ser la seua alcaldessa durant quasi dues legislatures, i la persona que, va dir, més ha fet per la ciutat durant els últims anys.

Simó va brindar pel govern del Botànic de Ximo Puig i els seus assoliments, i per la força amb la qual el seu partit afronta aquestes pròximes eleccions.

A continuació, va pujar a l’escenari el conseller de Sanitat, i candidat per València, Miguel Mínguez. Les primeres paraules de Minguez van ser per a valorar la valentia i el sentit de participació d’Amparo Marco, per haver incorporat a independents dins de la seua candidatura. Com ja havia fet Simó, va exaltar els assoliments del govern autonòmic de Ximo Puig, que va eliminar el copagament i ha acostat la sanitat a tots els ciutadans.

Mínguez va centrar part de la seua al·locució en la gestió de la Sanitat des de la Generalitat Valenciana, que ha incrementat considerablement el pressupost per a fer front a les necessitats de la població.

Va enaltir la gestió de Marco durant la Pandèmia de la Covid, i l’elevat nombre de vacunacions de Castelló, promogut per la titular de l’alcaldia.

Va avançar la gestió de la seua conselleria per a l’obertura del nou centre sanitari que posarà fi al col·lapse de l’Ambulatori de Palleter. Però també, alguns d ells punts que defensarà el govern de Puig durant la pròxima legislatura per a reforçar l’assistència primària; generar un centre de reproducció assistida “que permeta la fecundació in vitro, sense que s’haja de desplaçar cap dona de Castellon fora de la província”.

I va explicar alguns dels grans avanços de Castelló amb cirurgia robòtica, i els tractaments d’oncologia.

La tinenta alcalde del Grau, Mary Carmen Ribera, acompanyada pel grauero Manu Sánchez, van ser els primers representants de la candidatura a accedir a l’escenari.

Mary Carmen Ribera va poder presumir d’estar a casa, i que, una vegada més, el seu partit, el PSPV-PSOE haguera triat el Grau per a la presentació de la candidatura municipal.

Els més joves de la candidatura

Després d’ella van accedir els més joves de la candidatura, acompanyats per Jorge Ribes, que és qui es va dirigir a tots els presents per a afirmar la grandesa del projecte d’Amparo Marco en una ciutat “que no expulsa a la gent jove”. Ribes va afirmar que el seu partit avança per a fer de Castelló una ciutat de futur, una ciutat amb un medi ambient sa, una ciutat amb salut, una ciutat amb benestar per a poder viure una ciutat en la qual totes i tots puguem desenvolupar els nostres projectes de vida”.

Però va afegir, “Volem anar més enllà” i per a això l’aposta d’aquesta candidatura passa per “impulsar un pla d’habitatge Jove coordinat amb les diferents administracions autonòmiques i estatals”, Una ciutat pensada per a la gent jove amb espais que permeten les reunions i l’impuls d’activitats. En la seua al·locució va prometre també la creació d’un alberg juvenil “que promourà que vinguen més visitants joves a la nostra ciutat, i desenvoluparem també el nostre programa de salut mental que inclourà també atenció, psicològica i activitats per a promoure el benestar emocional de les persones joves”.

Els clàssics imprescindibles

El següent grup de persones eren els ‘clàssics’ d’un partit en el qual es donaven cita persones i militants que han treballat per la ciutat, moltes vegades des de l’ombra, i des dels llocs que menys es veuen, però l’esforç dels quals ha servit per a aconseguir els objectius d’una ciutat per a tots.

Els independents de la candidatura

Després d’ells, el grup de ‘els independents’ de la candidatura d’Amparo Marco per a aquestes eleccions municipals de 2023, compromesos amb dl ideari i els projectes que lidera l’actual alcaldessa i candidata a renovar el càrrec.

En el seu discurs, van prometre noves campanyes de comerç, més activitat turística i promoció internacional de les festes i del seu símbol, la Gaiata. “i canviarem el model de participació ciutadana per a potenciar els espais que donen veu a la ciutadania, com són el Consell de Districte i el Consell social de la ciutat”.

Els regidors d’Amparo Marco

Van pujar a l’escenari els regidors d’Amparo Marco en aquesta legislatura, encapçalats per José Luís López. Pilar Escuder. Isabel Granero, Mónica Barabás i Patrícia Porta.

José Luís López va ser l’encarregat de posar en relleu el govern d’Amparo Marco durant aquestes dues legislatures en les quals s’ha donat la volta a la ciutat, amb importants inversions i l’aprovació d’un nou Pla General.

I va ser ell també, el que va demanar la presència d’Amparo Marco sobre la tarima.

La invitació de López va ser resposta amb els aplaudiments de tots els assistents, mentre Marco s’encaminava cap a l’escenari.

Amparo Marco es va abraçar amb els seus companys i va donar les gràcies a tots quants ja ocupaven les cadires posteriors en aquest acte tan personal. “Perquè fer un pas avant en política no és fàcil li ho puc assegurar no és fàcil estar sempre en la mirada permanent sota la lupa permanent, i són 26 dones i homes valents que volen treballar per la seua ciutat. És un acte és un acte de responsabilitat i també és un acte de compromís amb la ciutat”.

Una Amparo Marco, pletòrica, va descriure el seu equip com una candidatura renovada. “Per a encarar el nou mandat de transformació de la nostra ciutat, incorporem la mirada de la joventut, amb huit persones joves d’entre els 27, noms que hui s’han donat, sent la llista municipal que més perfils joves incorpora a la ciutat de Castelló Comptem també amb tres persones independents també valentes que han fet un pas avant que tindran competències en àmbits estratègics com el comerç, el moviment veïnal i les festes”.

Marco va parlar dels seus assoliments, del Pla General que dona seguretat jurídica a l’urbanisme de la ciutat; va parlar de les polítiques d’ocupació i de benestar social; es va referir a les polítiques de naturalització de la ciutat i va recordar també la figura de persones que, com Rafa Simó ja no continuen en la candidatura. “Vull des d’ací donar-los un agraïment molt profund perquè ells han sigut part també d’aquesta ciutat i de la transformació de Castelló”.

Es va referir a l’economia de la ciutat: “Hem sanejat els comptes públics l’Ajuntament de Castelló hui està sanejat; hem baixat el deute d’un 80% a un 16%, no tenim factures en el calaix ja estem pagant entre 9 a 15 dies a proveïdors.

I com era lògic, es va referir als fons europeus, “perquè amb la captació de 86 milions d’euros de fons europeus hem pogut fer les inversions que necessita Castelló”.

En la seua al·locució, va realitzar anuncis com la construcció del nou Hospital General, la celebració d’Una Escala a Castelló encara més potent, la remodelació de Ferrandis Salvador, per a la qual ja disposa l’ajuntament 2,5 milions d’euros de fons europeus. “I també, millorarem el parc de la Pineda amb fons europeus. Hem aconseguit 700.000 € per a posar en valor per a millorar tot el que és la zona verda i saludable del parc del de Pineda”.

Totes aquestes inversions, va indicar, són reals no són promeses fictícies, són reals perquè ja tenim els diners i les farem realitat com també comptem amb una reserva pressupostària per a la remodelació integral del mercat central de la ciutat de Castello.

Va anunciar un pla de rehabilitació de barris, i un pla de millora de les instal·lacions esportives… “i parlant d’esports, parlant d’esport, no puc més que agrair a les empreses de Castelló que van acostar el muscle quan algú va deixar tirats a alguns equips esportius de la nostra ciutat. Moltíssimes gràcies gràcies.”

Aquestes últimes paraules van ser rebudes amb ovacions, encara que no per tots els assistents.

Després del seu discurs i enmig d’aplaudiments, alguns dels assistents del públic van pujar també a l’escenari per a unir-se a Amparo Marco i als membres de la seua candidatura en la celebració d’aquest acte amb el qual comença el compte arrere per a les eleccions del pròxim 28 de maig.

Candidatura del PSPV-PSOE de Castelló per a les Eleccions Municipals 2023:

1. Amparo Marco Gual.
2. José Luis López Ibáñez.
3. Patricia Puerta Barberá.
4. José María Prades Manzano.
5. Anunciación Lainez Castel.
6. Jorge Ribes Vicente.
7. Mari Carmen Ribera Soriano.
8. Joaquín Giner Pascual.
9. Marinela Mónica Barabás.
10. José Segura Pallarés.
11. Pilar Escuder Mollón.
12. Salvador Hugo López Bernadó.
13. Sofía Camañes Soler.
14. Jaime García Vivas.
15. Isabel Granero Moya.
16. Manuel Marcía Sánchez.
17. Gema Soriano Barceló.
18. José Miguel Rebollo de la Rosa.
19. Valeria Torregrosa Martínez.
20. Asensio Magraner Sanchis.
21. Andreea Constanta Roman.
22. Antonio Alcañiz Jover.
23. Bárbara Murria García.
24. Raúl Galván López.
25. Asunción García Igual.
26. Casto Moya Macías.
27. Soledad Sorribes Martínez.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací