La LXXIII Fira de Maquinària Agrícola i Ramaderia de Nules torna a ser referent de les fires del sector agrícola

Comptarà amb un programa extens i amb diversos continguts amb un espai gastronòmic de productes de la província i un taller de caça i natura

783

Comptarà amb un programa extens i amb diversos continguts amb un espai gastronòmic de productes de la província i un taller de caça i natura per a menuts

Actualitat Diària

La LXXIII Fira de Maquinària Agrícola i Ramaderia de Nules es presenta com a referent de les fires del sector agrícola i citrícola de la província de Castelló. Amb una programació  que inclou, any enrere any, novetats que tenen com a finalitat renovar i modernitzar la fira. Davant açò, el regidor d’agricultura, César Estañol, comenta que “en aquest últims anys s’ha registrat un salt qualitatiu amb continguts importants per al sector agrícola que ha fet que es converteixca en un punt de trobada i un referent per al llaurador i el professional del sector”.

2CArtel-fira2019-REDES

La fira tindrà lloc els dies del 19 al 22 de setembre i compta amb la presència d’un espai gastronòmic amb productes de la província que pertanyen a Ruta de Sabors. 

Per tercer any consecutiu la fira compta amb el  Racó del Llaurador, un espai dissenyat per a que l’agricultor puga informar-se de les diferents tendències, innovacions, normatives, entre altres temes d’interés per al sector agrari. Així, el Racó del Llaurador disposa d’una programació que aquest any estarà centrada en temes com patrons i noves varietats de cítrics; la problemàtica dels mosquits en el camp; la recuperació de llavors autòctones; hi haurà una xarrada per a tractar la llei d’Estructures Agràries de la Comunitat Valenciana; també es parlarà de com reactivar el territori; de parcs agraris i custòdia del territori; inclòs de la cultura del meló de Xilxes; entre altres.

A més d’albergar diferents xerrades tècniques i informatives, el Racó del Llaurador serà el punt de trobada de l’Associació Local de Llauradors i de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador on podran debatre i parlar de les problemàtiques que afecten al sector agrícola.

En relació a altres activitats de rellevància Blai Roig, membre de la comissió de la fira, ressalta com a novetat un taller de caça i natura, “el Club de Caça Nules-la Vilavella i la Territorial de Castelló faran activitats enfocades als més menuts per a donar a conèixer els tipus d’aus i la natura que ens envolta. Aquest any també hi haurà l’exhibició d’esports bascs, tindrem reconeguts esportistes que tallaran troncs i alçaran pedres de gran tamany”.

A més la fira tindrà les tradicionals activitats com el VII Concurs de Ferradors; el Tir i Arrossegament; o la III exhibició de Gossos de Rabera. A més els visitants podran també veure l’exhibició d’oficis artesans.   

Hi haurà actuacions i activitats en estands de diferents associacions locals. També activitats esportives en el CEIP Pío XII juntament amb la tradicional exposició de productes del camp, la fira del comerç i el mercadillo.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací