L’UPV i l’Ajuntament de València creen una càtedra especialitzada en dades obertes

477

Actualitat Diària

La Universitat Politècnica de València i l’Ajuntament de València, a través de la Delegació de Transparència i Govern Obert, han signat un acord de col·laboració per a la creació de la Càtedra Governança de la Ciutat de València. Segons el rector de la institució universitària, Francisco Mora, “la signatura d’aquest conveni és fruit de l’estreta col·laboració entre totes dues institucions i respon a la necessitat de fer accessible la informació pública a la ciutadania”.

Per part seva, la regidora de l’Àrea de Transparència i Govern Obert, Elisa Valía, ha declarat que es tracta d’un acord que “reforça la realització d’activitats de formació, generació de coneixement, divulgació i recerca tecnològica amb la finalitat de desenvolupar i fomentar la governança i el govern obert a la ciutat de València, especialment en dades obertes i difusió de la informació pública”.

Govern obert i transparència

Des de la Càtedra Governança de la Ciutat de València –adscrita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica, i amb la qual també col·labora l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural– es promouran programes de transferència de tecnologia i de coneixements en l’àrea de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC) per a garantir un govern participatiu i transparent.

“Volem convertir a la ciutat de València en una ciutat exemplar en ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). En concret, treballarem amb els objectius 5 (Igualtat i gènere), 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i 13 (Acció pel clima) buscant les metodologies necessàries. De fet, València ha estat inclosa com a ciutat pilot en el projecte europeu URBAN 2030 i volem que sigui un referent per a altres ciutats” ha apuntat la directora de la Càtedra Governança de la Ciutat de València, Eloína Coll.

Coll també ha explicat que “d’una part, la governança partirà dels sistemes d’informació geogràfica, obtenint informació per a la presa de decisions polítiques en qüestions relacionades amb els ODS i, per una altra, es comptarà amb una plataforma d’accés lliure, de manera que el propi ciutadà sigui coneixedor de l’estat dels ODS a la seva ciutat”.

La iniciativa té una dotació econòmica de 70.000 euros i un any de durada, renovable anualment fins a quatre anys. En el marc d’aquesta càtedra es programaran conferències, seminaris i tallers, i també es convocaran beques i premis. A més, es realitzaran jornades de divulgació tècnica i es desenvoluparan línies de recerca conjunta especialment, en matèria de dades obertes o la promoció de solucions tecnològiques i innovadores centrades en la ciutadania en matèria de transparència, participació i accés a la informació pública.

Càtedres d’empresa UPV

Després de la signatura de la Càtedra Governança de la Ciutat de València són ja 66 les càtedres i aules d’empresa de la Universitat Politècnica de València. Aquest programa permet potenciar les relacions de la universitat amb l’entorn socioeconòmic i incrementar, amb la col·laboració de les empreses i de les administracions, l’oferta d’activitats, la generació i la difusió del coneixement, així com contribuir en la formació dels futurs professionals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací