L’UJI commemora el 28é aniversari de la seua creació amb la Medalla d’Or per a Toledo y Climent

960

Per altra banda, el mateix divendres 22 la universitat celebrarà la festa de les paelles, on s’espera l’afluència massiva d’alumnes

Actualitat Diària

La Universitat Jaume I commemora divendres 22 de febrer de 2019 el XXVIII aniversari de la seua creació amb un acte acadèmic que començarà a les 12 hores en el Paranimf del Campus del Riu Sec i en el qual es farà lliurament de la Medalla d’Or de la Universitat als exrectors Francisco Toledo i Vicent Climent en un acte presidit per la rectora de l’UJI, Eva Alcón.

La cerimònia s’iniciarà amb el lliurament de les distincions al personal jubilat durant l’any 2018, el lliurament de distincions al PAS i PDI en actiu amb 25 anys de serveis prestats, els premis extraordinaris en els estudis de grau i els guardons atorgats pel Consell Social en les categories d’Excel·lència Docent Universitària, Iniciativa Emprenedora Estudiantil i Trajectòria Investigadora. Posteriorment, es procedirà al lliurament oficial de les Medalles de la Universitat Jaume I.

Francisco Toledo Lobo és llicenciat en Matemàtiques i doctor per la Universitat de València, on va ser professor des de 1985 fins a 1991, any en què es va incorporar a la Universitat Jaume I, de la qual és catedràtic de Ciències de la Computació des de 1998. La seua experiència investigadora passa per haver dirigit la participació espanyola en dos grans projectes de recerca en tecnologies de la informació i les comunicacions (EQUATOR i CHIC), dins del Programa Marc de la Unió Europea, així com diversos projectes de recerca finançats per la Comissió Interministerial de Ciència i Tecnologia (CICYT). Ha dirigit set tesis doctorals i compta amb més de 70 publicacions internacionals en revistes científiques, congressos i llibres. Té una amplíssima experiència en gestió, com demostren els diversos càrrecs públics exercits: en l’actualitat és el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, càrrec que ocupa des de 2015.

De 2011 a 2015, va ser portaveu d’Economia i Indústria i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista en les Corts Valencianes.

En gestió universitària, va ser rector de la Jaume I des del 2001 fins al 2010, i va impulsar el primer Pla d’imatge i comunicació d’una universitat espanyola i el Pla estratègic i sistema de direcció estratègica que va conduir a l’obtenció del màxim segell europeu d’excel·lència en gestió, EFQM 500+, un segell que s’ha anat renovant successivament. És doctor honoris causa per la Universitat Ricardo Palma de Lima (el Perú) i medalla d’or Machu Picchu atorgada per l’Institut Nacional de Cultura del Perú.

Vicent Climent Jordà és llicenciat en Física per la Universitat de València i doctor en Física per la mateixa universitat. És catedràtic d’Òptica en el Departament de Física de la Universitat Jaume I de Castelló. Ha desenvolupat la seua carrera acadèmica a la Universitat de València i, des de 1991, a la Universitat Jaume I, amb col·laboracions amb l’Institut für Arbeitsphysiologie de la Universitat de Dormund (Alemanya). Climent és l’investigador responsable de Grup de Recerca d’Òptica GROC-UJI, en el qual desenvolupa diversos projectes de recerca centrats en l’òptica temporal i ultra ràpida, en el processament d’imatges òptiques i en l’òptica oftàlmica.

Ha participat en 19 projectes de recerca –en 10 d’aquests com a investigador principal– dels quals cal destacar un projecte del programa Consolider-Enginy 2010 sobre ciència i aplicacions dels làsers ultres ràpids i ultra intensos. És coautor de tres patents industrials, de més de 60 articles en publicacions científiques en l’àmbit de l’òptica i de més de 100 comunicacions en congressos.

L’experiència en la gestió universitària de Vicent Climent és àmplia, ja que ha participat en els òrgans de representació de l’UJI des dels seus inicis, com a director del Departament de Ciències Experimentals, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat o comissionat per al Nou Postgrau de l’UJI, entre altres, i com a membre del Claustre i de la Junta de Govern, sense interrupció, des de la creació de la Universitat. Va ser rector de la Universitat Jaume I des de l’any 2010 fins al 2018. Durant el seu rectorat (en concret, des de 2012) ha estat president de la Xarxa de Biblioteques Universitàries (REBIUN) de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).

Els parlaments de les diferents autoritats posaran el punt final a l’acte.

Festa de les paelles

Com cada any, coincidint amb la celebració de l’aniversari de creació de la Universitat Jaume I, el Consell de l’Estudiantat organitza la festa de les paelles. Aquest any la festa es tornarà a celebrar en la zona del campus més pròxima a la carretera de Borriol, al voltant de l’Edifici d’Escomeses i darrere de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC).

En la pàgina web de l’UJI es facilita la informació sobre tota la programació d’activitats i concerts, l’accés al campus i els horaris del Tram, que incrementarà la seua freqüència per a afavorir l’assistència a la Festa de les Paelles en transport públic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací