Ignasi Garcia, nou president de l’empresa pública de tractament de residus, Reciplasa

932

El Consell també ha prorrogat la Càtedra Reciplasa-UJI que continuarà treballant per a fomentar la docència, la investigació i la difusió del coneixement

Actualitat Diària

El consell d’administració de l’empresa pública per al tractament i reciclatge dels residus sòlids urbans de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha nomenat hui a Ignasi Garcia, vicealcalde de Castelló, com a nou president de l’entitat. En una Junta General Universal convocada prèviament, el regidor castellonenc ha sigut designat en el càrrec de representant de l’Ajuntament de Castelló en el consell d’administració de Reciplasa. Tot seguit, per unanimitat, aquest organisme l’ha triat com a president. Garcia ha explicat que “assumisc la presidència de Reciplasa amb el ple convenciment que el llegat de la meua predecessora, Ali Brancal, és el camí que hem de seguir. Tenim molt clar que cal posar en marxa el pla de gestió que vam aprovar perquè aquesta entitat siga pionera en la gestió de residus i a generar el menor rebuig possible, ja no només perquè ens ho demana la Unió Europea si no perquè és el que ens demanda la ciutadania”.

A més, el mateix consell d’administració ha prorrogat la Càtedra Reciplasa-UJI per a la gestió de residus que continuarà treballant amb els objectius generals del foment de la docència, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en el sector de gestió i tractament de residus sòlids urbans. A més de les activitats d’interés general que s’organitzen com jornades, congressos o conferències, el conveni de creació de la càtedra contempla el desenvolupament de dos projectes d’investigació: un sobre el control de contaminants orgànics en les aigües de l’entorn de la planta que executarà l’Institut Universitari de Plaguicides i Aigües (IUPA) i un altre sobre la catalogació de CSR (Combustible Sòlid Recuperat) i la seua utilització en instal•lacions que realitzarà el Grup d’Investigació en Enginyeria de Residus (INGRES) que es continuaran desenvolupant en aquest 2019. Referent a això, Garcia ha comentat que “estem invertint en la nostra matèria grisa i en aprofitar les sinergies que ens ofereixen els nostres investigadors per a desenvolupar aquests projectes que sens dubte suposaran un benefici per a la ciutadania i per a l’entorn”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací