Lucca de Meo: “Necessitem un pacte d’Estat que pose en valor a la nostra indústria”

559

Actualitat Diària

El president de SEAT, Lucca de Pixe, ha explicat hui la seua visió sobre la situació i els reptes als quals s’enfronta el sector de l’automoció a Espanya. Ho ha fet en la seua intervenció en el Fòrum de la Nova Economia, celebrat aquest matí a Madrid, on ha recordat també la necessitat de comptar amb un pacte d’Estat que consolide un projecte a llarg termini i pose en valor a la indústria de l’automòbil.

La sostenibilitat, una de les màximes prioritats de SEAT i del sector en general, ha sigut un dels focus de la seua intervenció. En aquest sentit, Lucca de Pixe ha assenyalat que “les empreses no podem deslligar-nos de la responsabilitat que tenim d’abordar el canvi climàtic i treballar per a aconseguir l’objectiu zero emissions”.
L’electrificació juga un paper clau per a aconseguir aquest objectiu i el president de SEAT ha volgut aprofitar per a recordar que “els fabricants podem produir centenars de milers de vehicles elèctrics, però necessitem aproximadament 800.000 punts de càrrega a Espanya d’ací a 2040 per a poder aconseguir els objectius”. Actualment, a Espanya hi ha aproximadament 11.600 gasolineres, per la qual cosa també serà necessari incentivar els punts de càrrega domèstics i en aparcaments públics i privats, així com transformar la manera de consumir mobilitat.

Lucca de Pixe també ha destacat que el parc mòbil a Espanya té una mitjana de 12 anys d’antiguitat i les previsions indiquen que la xifra anirà en augment, per la qual cosa ha destacat que és necessari fomentar la seua renovació amb vehicles de baixes i zero emissions “mitjançant una fiscalitat favorable, així com ajudes a la compra i a la infraestructura de càrrega, per a afavorir al ciutadà i oferir-li solucions”.

Sobre la importància de la indústria de l’automoció espanyola, Lucca de Pixe ha afirmat que “la nostra indústria suposa un 10% del PIB d’Espanya, quasi 2 milions de famílies espanyoles estan directa i indirectament relacionades amb l’automoció i som un 85% més innovadors que la mitjana de la indústria nacional. Però el nostre sector és molt més que això, som progrés i prosperitat per a la societat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací