Sánchez i Iglesias aconsegueixen un preacord de Govern progressista per a desbloquejar la situació política

588

Actualitat Diària

Menys de 48 hores després de les eleccions, Pedro Sánchez, líder del PSOE i president en funcions, que va obtindre la majoria dels vots però no els suficients (120 escons), i Pablo Iglesias, president d’Unides Podemos, que va quedar com a quarta força política (35 escons) han aconseguit un preacord per a conformar un Govern de coalició progressista, “que conjumine l’experiència dels socialistes amb la valentia de Podemos”.

Els líders han comparegut davant els mitjans somrients i no han volgut revelar detalls del mateix però han assegurat que es basarà en el diàleg per a resoldre la qüestió territorial i la promoció de la justícia social. “És hora de deixar arrere les picabaralles i agraïsc l’oportunitat de formar part d’aquest govern, a més de mostrar la meua lleialtat a aquest projecte. Buscarem el suport d’altres grups per a garantir la investidura i la legislatura”, ha manifestat Iglesias.

Per part seua, Sánchez ha assenyalat que “els espanyols han parlat i ens correspon traduir la seua voluntat. L’acord no va ser possible en les passades eleccions, som conscients de la decepció entre els votants progressistes i els ciutadans que volien un govern estable. El projecte polític és tan il·lusionen que supera qualsevol desencantament anterior. No hi ha justificació pota persistir en el bloqueig. Serà un govern progressista i no cabrà l’odi i la confrontació entre espanyols i treballarà per la cohesió, la lleialtat i la solidaritat governamental”.

Tots dos partits iniciaren una ronda de reunions amb altres grups parlamentaris per a garantir la formació d’un Govern i apel·len “a la generositat i responsabilitat de totes les forces polítiques. Espanya necessita ja un Govern estable.

El repartiment de càrrecs es posposa fins al cap de la investidura, encara que s’espera que en la formació habitada recaiga una de les vicepresidències.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací