Lorena Segarra ja té qui la vulga, serà la madrina de la Gaiata 16 en les Festes de la Magdalena de 2020

1061

La ‘fillola’ de Juanvi Bellido torna a les festes per la porta gran després de ser vetada en 2018

Lorena Segarra, festera de cor, torna al món de la festa per la porta gran i serà la madrina de la Gaiata 16, Rafalafena, en les Festes de Castelló de 2020. La ‘fillola’ de Juanvi Bellido, expresident de la Junta de Festes, ja té qui la vulga i podrà tornar a lluir les seues gales després del ‘veto’ patit en 2018 per algunes entitats. L’anunci encara no és oficial, però Lorena ja ha acompanyat al president de la 16 en la recepció oficial a les reines Carmen Molina i Gal.la Calvo.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

El 17 de juliol de 2018 Castelló Informació publicava una informació sobre la desesperació d’una madrina de Gaiata que no aconseguia els avals suficients per a poder presentar-se a l’elecció de reina o dama de la Ciutat. La desesperació de Lorena perquè ‘el veto a Bellido’ la margina per a poder presentar-se a dama de la ciutat

Era com un crit desesperat enmig d’un conflicte en el qual Lorena veia com s’acabava el termini legal i ningú li donava el seu suport. Volia ser dama de la Ciutat, Reina de Castelló, o almenys, tindre l’oportunitat d’intentar-ho.

El termini va acabar i Lorena es va quedar fora.

Per a qui la conega, Lorena és una xica bruna, amb un enorme somriure que ha passat per diferents sectors de la festa de Castelló. Festera de cor i amant de les tradicions, el major problema de Lorena van ser els dolents entesos que es generen sempre dins d’aquest món, però, sobretot, que era la filla de la parella d’un expresident de la Junta de Festes ‘vetat’.

El serial no tenia parangó ni precedents en el sector de les Festes de Castelló. A recordar, Juanvi Bellido, triat per l’Assemblea (ens autònom), president de la Junta de Festes amb totes les aclamacions, es veia immers en un conflicte amb la regidor de Festes, Sara Usó. Des de l’Ajuntament es va convidar, successivament a ‘dimitir’ a Juanvi Bellido, durant quasi dos anys, per activa i per passiva.


Bellido es va mantindre en els seus tretze, havia sigut triat per l’Assemblea i l’Ajuntament de Sara Usó no podia obligar-lo a dimitir ni cessar-lo… o sí?.

I va resultar que sí, però per la porta de darrere, en un Consell Rector de Festes convocat d’urgència, i amb acusacions amb tan poc fonament que més semblaven les tafaneries d’un pati de comunitat. Això succeïa en la primavera de 2018. Juanvi Bellido era apartat i presentava Recurs Contenciós Administratiu admés a tràmit i pendent de judici oral.

Si se cessava el seu major valedor, Juanvi Bellido Com podia acceptar-se la candidatura de Lorena als càrrecs de representació de la ciutat?

Un any després la història ha donat un gir de 180 graus i, la qual cosa és més, no fa sinó alimentar l’antic serial que encara donarà que parlar i molt. A saber, VOX ha entrat a l’Ajuntament de Castelló després de les últimes eleccions, encara que està en l’oposició, té representació en el Patronat Municipal de Festes i el Consell Rector de les Festes. Endevinen a qui ha nomenat VOX per a representar-ho en tots dos organismes? Doncs ni més ni menys que a l’expulsat president de la Junta de Festes, Juanvi Bellido.

D’aquesta forma, Bellido torna a estar en actiu, aquesta vegada com a representant municipal que no pot ser destituït per l’alcaldessa (no li correspon perquè no ho ha nomenat ella).

A l’espera que isca el judici que posa en dubte al Patronat de Festes i al Consell rector de les Festes pel cessament de Bellido en la Junta de Festes, Bellido ja forma part d’aqueix Patronat, i està esperant que la nova regidor de Festes constituïsca el nou Consell Rector de festes, del qual també formarà part Bellido com a membre de VOX.

I ara a més, la filla de la seua parella, la seua ‘fillola’, també pot tornar a la festa com a madrina de Gaiata. On les donen les prenen i aquesta història va per a llarg. De moment, només es pot donar l’enhorabona a Lorena perquè, per fi, ja té qui la vulga.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací