L’Om Imprebís estrena a Castelló ‘Heredarás la lluvia’, la seua nova obra transmedia

445

Actualitat Diària

La companyia valenciana L’Om Imprebís inaugura una nova forma d’escriptura teatral en l’estrena absoluta de la seua nova obra transmèdia ‘Heredarás la lluvia’, dissabte que ve, 16 de gener, al Teatre Principal de Castelló. Després, l’obra passarà per València, on estarà del 21 al 24 de gener al Teatre Principal.

Els creadors de les aclamades ‘Imprebís’ i ‘Por los pelos’ recorren novament al duo format per Carles Castillo i Carles Montoliu per a protagonitzar aquesta distopia basada en un teatre àcid i humorístic. “Una reflexió sobre el que estem vivint, les preguntes que no tenen resposta, des de l’humor i l’esperança”, declara el director de la companyia, Santiago Sánchez, que va començar a pensar en l’obra durant el confinament.

Durant els tres mesos que han durat els assajos, el públic ha sigut part activa en la concreció del guió d’aquesta història sobre la fi del món mitjançant la resposta a qüestionaris en xarxes socials i una aplicació mòbil, i la creació de continguts com mems, vídeo i imatges.

Tot això està donant lloc a un relat transmèdia que no solament es consumirà i participarà al teatre, sinó que s’expandeix i es ramifica en diversos llenguatges i suports gràfics, sonors, audiovisuals i textuals. Il·lustradors com Paco Roca o intèrprets com Paula Santana i Carlos Alarcón ja han contribuït a enriquir l’univers de l’obra. Els espectadors, a més, continuaran influint en la representació fins al mateix moment d’entrar a la sala, i també després, cosa que condicionarà així la resta de funcions.

‘Heredarás la lluvia’ uneix actualitat, absurd, música en viu de Víctor Lucas i paraula creada a partir de la improvisació. Després de diferents crisis ecològiques, sanitàries, econòmiques, socials, polítiques ha arribat la sisena extinció, la de l’espècie humana, però dues persones -Carles Castillo i Carles Montoliu- han sobreviscut i s’enfronten a un dilema: copiar el passat o mirar cap avant? En l’espera, en la immobilitat, els personatges reflexionen a través de l’humor sobre la societat, els valors, la ciència, i cultiven la paciència.

Un teatre diferent

Des de l’estrena d”Imprebís’ en 1994, el trio format per Carles Castillo, Carles Montoliu i Santiago Sánchez ha encunyat una forma pròpia de fer teatre basada en la improvisació, el teatre de l’absurd i la composició musical en directe. Després de més de 2.000 representacions d’aquesta obra icònica en 18 països, fan un pas més enllà en ‘Heredarás la lluvia’ amb la incorporació de les noves tecnologies per a iniciar una nova forma d’escriptura teatral i estendre-la a altres canals.

L’Om Imprebís és una companyia teatral valenciana fundada i dirigida per Santiago Sánchez. Des de 1983 ha consolidat una marca de producció que inclou un ampli i divers repertori que va des dels grans textos clàssics com ‘El Quixot’ o ‘Don Juan’ a les obres de referència de la dramatúrgia universal com ‘Galileu’ de Bertolt Brecht o ‘Calígula’ d’Albert Camus, i autors contemporanis com Wajdi Mouawad. Amb ‘Imprebís’ va ser pionera a introduir en 1994 la improvisació a Espanya.

En 2021, L’Om Imprebís celebra el seu 38 aniversari amb 22 muntatges propis i més de 6.000 funcions a l’esquena. La companyia ha actuat als principals teatres i festivals de la geografia espanyola, a més d’altres cites i sales internacionals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací