El turisme cultural en la Comunitat es va incrementar un 98% interanual durant 2019

451

Actualitat Diària

El turisme cultural és un dels segments amb major projecció de futur per a la Comunitat Valenciana, segons posen de manifest les dades oficials de les enquestes Frontur-Egatur i Familitur de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que Turisme ha recopilat per a elaborar l’informe de Turisme Cultural en la Comunitat Valenciana 2019.

Les dades d’aquest informe mostren que 2,2 milions de turistes van visitar la Comunitat Valenciana per motius culturals, dels quals un 76% són turistes residents a l’estranger.

Aquestes xifres indiquen que durant 2019 es va produir un destacat increment del 98% respecte a 2018, a causa de l’evolució del turista estranger.

Francesc Colomer ha assenyalat que “aquesta evolució tan positiva del turisme cultural que s’estava aconseguint en 2019, mostra que des de Turisme estem desenvolupat, promocionant i treballant de manera correcta els nostres productes culturals, el nostre patrimoni i el nostre territori” i que “quan sigui possible reprendre l’activitat turística en les mateixes condicions de 2019, esperem continuar amb aquesta evolució tan positiva d’aquest producte”.

En 2019, la demanda nacional es va incrementar un 7,5% interanual i s’estima en més de 500.000 turistes, creixement que se suma a l’experimentat en 2018.

A més, la demanda estrangera de la Comunitat Valenciana es xifra en 1,6 milions de turistes i s’ha multiplicat per 2,7 respecte a 2018. El creixement ha estat generalitzat entre els principals emissors, on destaca l’evolució dels Països Baixos i el Regne Unit.

El perfil de turista que va visitar la Comunitat en 2019 procedeix majoritàriament d’altres comunitats autònomes, viatja en vehicle particular, s’allotja en establiments hotelers i té com a destí principal la província de València.

Amb respecte al turista estranger que visita la Comunitat amb una motivació cultural, procedeix principalment d’Itàlia, Països Baixos, França i el Regne Unit, viatja amb avió i s’allotja en establiments hotelers.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací