La Generalitat aposta per acabar amb l’intrusisme dels apartaments i pisos turístics

Martínez Dalmau i Colomer han coincidit en què la situació de les cambreres de pis o kellys es regule atenent el codi ètic del turisme

1010

Martínez Dalmau i Colomer han coincidit en què la situació de les cambreres de pis o kellys es regule atenent el codi ètic del turisme

Actualitat Diària

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s’ha reunit amb el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, per a tractar assumptes relacionats amb el turisme sostenible i responsable a la Comunitat.Ambdóshan coincidit en plantejar polítiques encaminades per acabar amb l’intrusisme delsapartamentsturístics.

Martínez Dalmau ha apel·lat a la necessitat d’un turisme sostenible i ha manifestat que “el turisme,actualmentrepresenta al voltant d’un 16% del PIB de la Comunitat Valenciana, un significatiu volum d’activitat econòmica i de treball que ha de ser compatible amb la vida dels valencians i valencianes que reben el turisme amb hospitalitat. Per això ha de ser també responsable”.

El vicepresident segon haafegit “quetambéésresponsabilitat del’AdministracióAutonòmica quees complisquenelscodisètics, com el del turisme, pel que fa alscol·lectiusmés afectats per l’impacte del turisme com són les kellys o cambreres de pis, un delscol·lectiumés vulnerable. Si el PIB turístic ha crescut a un ritme mitjà interanual del 4,0%, molt per damunt del’experimentatpel conjunt de l’economia valenciana, ha d’anar acompanyat d’una millora de les condicions de treball delsector”.

Per la seua part Francesc Colomer ha destacat que Turisme Comunitat Valenciana treballa per un model turístic basat en la sostenibilitat i la responsabilitat i així s’ha fet el.laborant la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat. A més, ha subratllat que “som pioners en l’adaptació del Codi Ètic de l’OMT al turisme de la Comunitat Valenciana i, recentment, hem editat una guía práctica d’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU al nostre turisme.”

El secretari autonòmic de Turisme també ha assenyalat els importants avanços en la lluita contra l’intrusisme amb l’apertura de 17 expedients sancionadors a diverses plataformes on line i les ajudes per a campanyes de conscienciació contra l’allotjament turístic irregular en col.laboració amb les organizacions del sector i consumidors, com la presentada ahir amb Avacu.

Igualment, ha informat sobre les ajudes que Turisme Comunitat Valenciana atorga cada any per a campanyes de foment del turisme social mitjançant la lluita contra la temporalitat i precarietat laboral en el sector turístic i la millora de les condicions de treball de les cambreres de pis.

Segons Colomer, “aquesta ès una lluita sempre inacabada però en la qual no hem descansat en els últims 4 anys per donar suport a un sector que aposta per la sostenibilitat, l’eficiència i les noves tecnologies per millorar l’experiència del turista preservant el territori”.

A la reunió també han assistit el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez i el cap d’Àrea de Competitivitat Turística de Turisme Comunitat Valenciana, Jose Luis Wagner.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací