L’Ajuntament de Castelló impulsarà un pla integral per a rehabilitar Mestrets

980

Actualitat Diària

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló ha mantingut una primera presa de contacte amb associacions de veïns de l’entorn de Mestrets. En la reunió ha traslladat el seu compromís de promoure un pla integral de rehabilitació de la zona, que ha patit un procés de degradació com a conseqüència de l’operació urbanística del PAI Mestrets que es va promoure en els anys de mandat del PP.

Els regidors de l’executiu local Isabel Granero, Francesc Mezquita i Fernando Navarro han atés les preocupacions i reivindicacions de la representació veïnal. La recuperació de l’entorn de Mestrets forma part dels compromisos del Acord de Fadrell. El programa de mandat contempla l’elaboració d’un pla integral d’actuació en la zona amb “l’objectiu de revitalitzar i impulsar la seguretat i el benestar social de la zona”. “S’implementaran solucions per a assegurar la neteja i la rehabilitació dels terrenys degradats; la protecció de la contaminació i el control de les activitats dins del marc de la legalitat”, tal com s’afirma en l’acord programàtic.

Els representants municipals han reiterat als veïns el seu compromís de desenvolupar un pla global de rehabilitació i millorar la gestió de l’ecoparc. L’objectiu de l’Ajuntament passa per desenvolupar un urbanisme que propicie un reforç dels serveis en Mestrets sobre la base de totes les regidories implicades.

Cal recordar que el barri de Mestrets va iniciar el seu declivi fa més d’una dècada per unes expectatives urbanístiques que van instar els anteriors executius del PP amb el PAI Mestrets. Aquest projecte contemplava la construcció de 6.000 habitatges i el desallotjament de les famílies residents a les cases de la zona. La justícia va anul·lar aquesta actuació urbanística i el Pacte del Grau la va liquidar en 2015, dins de la seua aposta per un desenvolupament urbanístic sostenible i plausible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací