Llançat el programa Re-skilling 4 Employment, co-liderat per Iberdrola

408

Actualitat Diària

La revolució digital, l’automatització i l’obsolescència d’habilitats han provocat una bretxa professional que posa risc l’ocupació de moltes persones a Europa. En aquest context, Iberdrola, juntament amb altres empreses com AstraZeneca, Nestlé, SAP, Sonae, Telefónica i Volvo Group, co-lidera el programa europeu Re-skilling 4 Employment amb l’objectiu d’impulsar la formació i la cerca de solucions estructurals contra la desocupació en el continent.

Promoguda per la European Roundtable of Industry (ERT), la iniciativa R4E persegueix que un milió d’adults de totes les edats a Europa es reciclin i adquireixin noves competències professionals en 2025. El programa permetrà coordinar els esforços d’institucions públiques i organitzacions privades per a evolucionar la qualificació professional i assegurar un nou lloc de treball a 5 milions d’europeus en l’horitzó 2030. D’aquests, un milió es generarien a Espanya.

Aquest compromís conjunt permetrà posar en marxa una bateria de mesures amb potencial per a ampliar i millorar els ecosistemes nacionals de reciclatge d’habilitats professionals i/o desenvolupar solucions que puguin transferir-se entre països. El projecte està alineat amb les prioritats del Pla Europeu de Recuperació i el Pla de Recuperació Espanya Pot.

La ERT ha presentat aquest projecte en el marc de la Cimera Social de Porto*, que s’inicia avui sota la presidència portuguesa del Consell Europeu. Aquestes xifres representen el 25% de la població activa europea** que, durant els pròxims anys i a mesura que desapareguin les ocupacions actuals per l’automatització, necessitarà formar-se en noves habilitats. La pandèmia del COVID-19 ha accelerat aquestes tendències, fent més urgent i necessari un enfocament conjunt de la readaptació professional.

Quatre vectors: habilitació tecnològica, xarxa de proveïdors qualificats, ecosistemes d’ocupació en ciutats i models de finançament

R4E potenciarà el desenvolupament del capital humà en el marc de la recuperació de l’economia europea, promourà la inclusió social i facilitarà la transició feia una economia més verda i digital. El projecte ha estat creat perquè funcionin colaborativamente les iniciatives d’empreses, organismes públics, sindicats, associacions empresarials i proveïdors de formació, i la seva aplicació s’adaptarà a les necessitats i contextos específics dels països.

La iniciativa ofereix suport a través de quatre vectors crítics com l’habilitació tecnològica per a la reconversió professional, incloent una plataforma comuna i recomanacions impulsades per la intel·ligència artificial; una xarxa de proveïdors de formació altament qualificats i empreses generadores d’ocupació; la creació d’ecosistemes d’ocupació a les ciutats per a facilitar la col·locació; i el suport en el disseny de models de finançament de manera que s’alineïn els incentius a proveïdors de formació, empreses i candidats.

Paulo Azevedo, president de la Comissió d’Ocupació, Competències i Impacte de la ERT ha afirmat: “Ens complau anunciar la iniciativa R4E amb projectes pilot en tres països en els quals participen diverses empreses dirigides per membres de la ERT, així com diverses organitzacions associades. L’objectiu és senzill: ajudar les persones a reciclar-se per a aconseguir ocupacions més demandades, millorant la vida de les persones, augmentant la cohesió social i impulsant la competitivitat d’Europa. A través d’aquest nou programa, les empreses podran associar-se amb institucions europees i nacionals, i amb organismes públics i privats, per a adoptar mesures reals que garanteixin que Europa compti amb el capital humà i les competències que necessita per a dur a terme les transicions verda i digital”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací