Les falles i les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana es podran celebrar en setembre

421

Actualitat Diària

Tant les activitats falleres com qualsevol festa tradicional o popular podran celebrar-se en la Comunitat Valenciana a partir de l’1 de setembre. Aquesta és la principal conclusió que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comunicat a representants de les Falles durant la reunió celebrada aquest dilluns en la seu de la Conselleria. L’1 de setembre, ha explicat Barceló, “és el punt de partida per a qualsevol mena de celebració popular o tradicional, encara que la data exacta l’ha de decidir cada col·lectiu”.

En el cas de les Falles, motiu principal de la reunió d’aquest dilluns, la Conselleria s’ha mostrat a favor d’estudiar fins i tot la possibilitat d’actes com és el cas de l’ofrena de flors a la Verge dels Desemparats, un esdeveniment que, per a representants d’aquesta festa, es considera “pràcticament imprescindible”.

Des de la Conselleria s’ha mantingut setembre com a data més pròxima “perquè garanteix un marge de temps important i més possibilitats de controlar la pandèmia amb l’augment de la vacunació en els pròxims dos mesos”. Els pròxims mesos, ha assegurat Ana Barceló, “serviran per a augmentar la vacunació i arribar molt més protegits”.

Respecte a la mena d’actes que s’autoritzaran sempre que es compleixin les mesures que en aquest moment estiguin vigents, l’acotació bàsica que ha marcat Ana Barceló ha estat “evitar les aglomeracions de tota mena, tant del personal de dins de la festa, com de la gent que acudeix als actes”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací