L’IVF activa la línia de finançament dirigit a entitats socials

366

A través d’aquest producte financer s’ofereixen préstecs de fins a 5 milions d’euros a un interés fix del 1,5%

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dimarts les bases que regulen la nova línia de finançament Liquiditat Entitats Socials, a través de la que l’Institut Valencià de Finances (IVF) permet a les entitats socials beneficiàries d’accions concertades en 2023 accedir a les bestretes dels drets de crèdit derivats d’aqueixes accions.

Aquesta línia de finançament, a la qual l’IVF destina 75 milions d’euros, permet a un ampli conjunt d’entitats socials obtindre finançament per a cobrir les seues necessitats operatives, anticipant els drets de crèdits derivats d’accions concertades i de subvencions atorgades per la Generalitat per a l’exercici 2023.

La Línia de finançament bonificat IVF Liquiditat Entitats Socials incorpora cinc modalitats diferents, a les que les associacions i fundacions que operen en l’àmbit social poden acollir-se en funció de la labor que desenvolupen.

D’una banda, poden beneficiar-se centres que assisteixen a persones amb diversitat funcional, els que assisteixen a menors, adolescents i persones en risc d’exclusió social, i aquells que assisteixen a persones majors.

També es pot obtindre finançament a través d’aquest producte financer per a dur a terme inversions per a la construcció, equipament i adequació d’infraestructures de serveis socials, igual que existeix una modalitat dirigida a finançar organitzacions sindicals i empresarials que operen en la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que en l’exercici 2022, l’Institut Valencià de Finances va realitzar un total de 102 operacions en l’àmbit social, a les quals es van destinar 78,9 milions d’euros.

Característiques dels préstecs socials IVF

Les condicions aplicades a aquests préstecs varien en funció de la modalitat a la qual s’aculla, que dependrà de la labor que realitza l’entitat sol·licitant.

Així, en els casos de centres que atenen persones amb diversitat funcional, a menors, adolescents i persones en risc d’exclusió social, i aquells que assisteixen a persones majors, les entitats podran sol·licitar fins al 100% de les despeses de personal, telefonia i consums energètics de l’any 2022 o bé el 90% de l’import del concert previst o signat per a 2023. Aquestes operacions es formalitzaran a un termini d’un any i a un interés anual del 1,5% fix.

En aquells casos en els quals l’operació vaja destinada a atendre inversions per a la construcció, equipament i adequació d’infraestructures de serveis socials, les entitats podran sol·licitar fins al 80% de la subvenció concedida, a un termini de dos anys, i a un tipus d’interés anual del 1,5% fix.

Finalment, en els préstecs atorgats a organitzacions empresarials i sindicals, l’import podrà aconseguir fins al 98% del 50% de l’import concedit en 2023 o bé fins al 95% de les subvencions atorgades l’any 2023 per al suport als sindicats i organitzacions sindicals en funció dels resultats obtinguts en les eleccions sindicals celebrades en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. En aquests casos, el termini d’amortització d’aquestes operacions serà de dos anys, el tipus d’interés aplicat del 1,5% fix.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací