L’IVAM organitza activitats per a totes les edats durant les festes nadalenques

701

Actualitat Diària

L’IVAM ha preparat un programa d’activitats per al mes de desembre i els primers dies de gener amb l’objectiu que els visitants de totes les edats puguin gaudir d’una àmplia oferta lúdic-cultural. En un nadal en les quals moltes activitats tradicionals s’han vist suspeses o alterades per les mesures sanitàries davant la COVID-19, els museus es reivindiquen com a alternativa cultural segura. L’IVAM manté el seu horari habitual de dimarts a diumenge de 10.00 hores a 19.00 hores, excepte el dia 31 de desembre que el museu obre fins a les 15.00 hores i els dies 24 i 25 de desembre i 1 de gener, que roman tancat.

Avui dimecres, 23 de desembre, el museu presenta un llibre infantil que porta per títol ‘Què hi ha sota la terra?’ creat per Elisa M. Matallín per al taller educatiu del mateix nom. Es tracta d’un conte d’enigmes, endevinalles i xarades protagonitzat per un poregós estruç que guia als petits visitants de l’IVAM entre instal·lacions monumentals de Mario Merz, Alfredo Jaar, Kara Walker o William Kentridge. La publicació inclou il·lustracions d’Aitana Carrasco i els dibuixos de més de 100 persones, entre nens i nenes, famílies i gent curiosa, que van participar en l’acció ‘En l’IVAM com a casa!’ amb motiu del Dia Internacional de la Infància.

Les visites comentades a les exposicions, tant en el Centre Julio González com en l’IVAM Alcoi, continuen durant les vacances escolars de la mà d’especialistes per a oferir lectures enriquidores, tant en valencià com en castellà.

Així mateix, l’IVAM ha programat tallers educatius per a públics de totes les edats, encara que amb horaris especials de Nadal. Les famílies amb nens i nenes a partir de 4 anys poden ballar en l’activitat ‘Saitama’ que se celebrarà els dies 26 i 29 de desembre i el 2 de gener. Els visitants entre 0 i 99 anys poden apuntar-se al recorregut dramatitzat ‘Què hi ha sota la terra?’ que tindrà lloc els dies 27 i 30 de desembre i el 3 i el 5 de gener. Totes les activitats són gratuïtes i compten amb el suport de Caixa Popular. És imprescindible realitzar inscripció prèvia mitjançant un correu electrònic a ‘ivam@consultaentradas.com’ o trucant al telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte de 9-20 hores).

Quant al programa expositiu, durant el període nadalenc, els assistents poden descobrir la recentment inaugurada exposició ‘Com solíem’ d’Asunción Molins Gros en la qual reflexiona entorn de la rellevància del patrimoni tradicional lligat a l’horta valenciana. L’artista ha utilitzat la tècnica tapial, pròpia de les alqueries, com a element substantiu de la instal·lació que podrà veure’s en el museu fins a l’11 d’abril.

Unes altres de les propostes és l’exposició ‘Donis/Ordre moral. Art i sexualitat a l’Europa d’entreguerres’ que explora les visions de la sexualitat en aquell període amb obres d’artistes com Otto Dix, George Grosz, Francis Picabia, Man Ray, Salvador Dalí o Federico García Lorca. Orient i Occident se citen en la Galeria 7 de l’IVAM de la mà de l’artista turca Gülsün Karamustafá.

Una exposició amb peces icòniques, procedents del museu MAXXI de Roma en l’exposició ‘Quina és la nostra llar?’, i un nou ‘Cas d’estudi’ dedicat a les imatges que va crear Robert Rauschenberg, referent estatunidenc del ‘pop art’, per a l’espectacle de la coreògrafa i ballarina Trisha Brown Glacial Decoy, completen la programació expositiva del nadal en l’IVAM.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací