L’IVAJ destaca el treball de les escoles d’animació juvenil “per a reinventar-se”

459

Actualitat Diària

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha inaugurat el ‘Fòrum d’Escoles d’Animació Juvenil’, la reunió anual de l’òrgan consultiu i de participació en matèria de formació en animació juvenil., que s’ha desenvolupat telemàticament.

Jesús Martí ha valorat l’esforç de les escoles que “s’han hagut de reinventar, adaptar-se i continuar treballant ja que l’animació juvenil és un camp destacat de la formació juvenil com es reconeix en la Llei de Polítiques Integrals de Joventut”.

Martí ha posat a la disposició de les escoles els continguts oberts del programa ‘M’importa d’Educació en Valors’ i ha insistit que aquest tipus de formats “facilita i enriqueix el treball dels i les professionals de l’animació juvenil”.

Així mateix, el director de l’IVAJ ha ofert a les escoles la possibilitat de contribuir en el Pla de Formació de l’IVAJ.

En la reunió telemàtica han participat les escoles EAJ Mòn Màgic, EAJ Animat, EAJ Etell, EAJ Mico Alegre, EAJ Agustins, EAJ YMCA, EAJ Don Bosco, EAJ FCJCV, EAJ Ensenya d’Assot-Scout Valencians, EAJ Abast Animació, EAJ Lluerna, EAJ CUYJU i el Consell Valencià de la Joventut.

El Fòrum ha treballat sobre aspectes relacionats amb la formació en animació juvenil, temes de formació per al professorat de les escoles d’animació juvenil, o propostes per a dissenyar mòduls formatius de formació permanent de monitors/as i directors/as d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil.

En el Fòrum d’Escoles s’han realitzat propostes formatives sobre recursos i jocs ‘online’, formació en plataformes no presencials, materials i experiències a l’aire lliure en el període de la pandèmia per COVID-19, actualització pedagògica, llenguatge inclusiu i activitats d’oci educatiu entre altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací