L’Ivace reactiva les ajudes per al vehicle elèctric i la renovació de l’enllumenat públic

674

Company destaca el “gran potencial” de les energies renovables i l’eficiència energètica en la generació d’ocupació local 

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha reactivat les ajudes per a dur a terme instal·lacions d’autoconsum per a generació elèctrica, així com per a la renovació dels enllumenats públics en els municipis i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Tal com ha explicat la directora general de l’Ivace, Júlia Company, amb la reactivació d’aquestes ajudes, que van quedar suspeses a l’inici de la declaració de l’estat d’alarma, “perseguim protegir i donar suport al teixit productiu i social per a minimitzar l’impacte produït per l’alarma sanitària”.

Per a Company, la reactivació de les ajudes suposa un estímul ja que les mesures d’acció directa per a lluitar contra la crisi climàtica d’Ivace Energia “generen molta activitat econòmica, la majoria en petites i mitjanes empreses, de proximitat i ho fa tant en els sectors de fabricació, com de distribució i instal·lació, així com en els sectors de consultoria i enginyeria energètica local”.

Segons el parer de la directora, l’emergència climàtica “no ha desaparegut i en Ivace estem convençuts que la lluita contra el canvi climàtic ha de ser la palanca de la recuperació econòmica, l’eix sobre el qual pivoten les mesures per a eixir de la crisi i recuperar el creixement econòmic”.

Les accions de Ivace Energia, segons Company, tenen “un gran potencial” de generació d’ocupació local i amb una “elevada component” d’innovació tecnològica. En aquest sentit, també ha avançat que la convocatòria d’ajudes per a la realització de projectes d’energies renovables s’obrirà també aquest mes de maig. Aquestes ajudes poden sol·licitar-les tant empreses, com a entitats i ajuntaments.

Així doncs, d’acord amb el publicat en el DOGV, s’han reactivat, per ser considerades d’interés general, les ajudes per a l’execució de mesures d’estalvi i eficiència energètica en els sistemes d’enllumenat públic exterior en els municipis de la Comunitat, les ajudes per a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics i les ajudes reembossables destinades al foment d’instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica.

En el cas de les ajudes per a la renovació d’enllumenats públics amb criteris d’eficiència energètica, l’Ivace ofereix als municipis una fórmula combinada al 50 % de subvenció a fons perdut i préstecs bonificats per a així poder dóna suport a la totalitat del projecte.

En el cas de les instal·lacions d’autoconsum per a generació elèctrica, l’Ivace ofereix una línia de préstecs bonificats a interés 0 % i a retornar en fins a 8 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà aconseguir els 300.000 euros.

L’objectiu d’aquesta línia d’ajudes és facilitar la incorporació d’aquesta mena de tecnologia en les empreses i municipis del nostre territori i s’emmarca dins del Pla AutoconsumE+.

Per a impulsar la creació d’una xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en el territori valencià, Ivace energia concedeix subvencions a la instal·lació d’estacions de recàrrega. Aquestes ajudes són del 40 % del cost subvencionable en el cas de les empreses, i del 80 % en el cas de les entitats locals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací