La Vall d’Uixó i Ashocas treballen conjuntament per a reactivar el sector hostaler

627

Actualitat Diària

L’Ajuntament ha escoltat les propostes de Ashocas, la nova associació que aglutina a les empreses d’hostaleria de la província de Castelló. L’alcaldessa, Tania Baños, ha mantingut aquest matí una reunió telemàtica amb els seus representants i els ha donat l’enhorabona “per impulsar aquesta iniciativa i agrupar-se, perquè en moments com l’actual és important estar units i treballar de manera conjunta i coordinada”.

Algunes de les accions reivindicades per Ashocas fa unes setmanes ja han estat resoltes, com l’exempció de la taxa per ocupació de la via pública amb terrasses. D’aquesta manera, els bars i restaurants no pagaran enguany aquest impost i a més tenen la possibilitat d’ampliar la seva terrassa de manera excepcional i temporal, per a pal·liar les limitacions d’aforament que es contemplen durant la desescalada per la Covid-19.

Baños ha assenyalat que altres propostes estan en fase d’estudi, però que “sempre cal garantir la convivència veïnal”, especialment en les zones on hi ha acumulació de bars i restaurants. Per a és fonamental “consensuar totes les mesures, per a reactivar el sector hostaler però vetllant pel respecte al descans dels veïns i veïnes”.

D’altra banda, l’alcaldessa ha acollit amb interès la idea de crear un distintiu de bars i restaurants segurs “per a millorar la confiança de la clientela en aquesta situació en la qual cal minimitzar riscos i prevenir”. De fet, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ja està treballant, per exemple, en la digitalització de les cartes i menús perquè es puguin consultar a través de Codis QR amb el telèfon mòbil del propi usuari o usuària.

En aquesta trobada s’ha destacat la importància que la relació municipal amb Ashocas “no finalitzi quan superem la situació d’emergència per la pandèmia” sinó que “puguem continuar tenint contacte per a treballar conjuntament en activitats beneficioses per a la nostra ciutat”. A més ha posat en valor que la creació d’aquesta nova associació “ha provocat que el sector de l’hostaleria local es reagrupi i puguem tenir interlocutors en qualsevol qüestió relacionada”, ha finalitzat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací