L’Ivace ha secundat amb 2 milions d’euros 246 projectes per a estacions de recàrrega públiques

477

Actualitat Diària

La directora general del Ivace, Júlia Company ha destacat avui “l’impuls que des del Ivace s’està donant al desplegament de la infraestructura de recàrrega per als vehicles elèctrics per a aconseguir una xarxa emmallada en tot el territori valencià”.

Amb aquest objectiu, el Ivace, dependent de la conselleria d’Economia Sostenible, ha destinat 2 milions d’euros en el període 2107-2020 per a sufragar 246 projectes d’instal·lació d’estacions de recàrrega d’ús públic i ha rebut un total de 162 sol·licituds d’ajudes en 2021.

Company, al costat de l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, ha visitat l’estació de recàrrega d’ús públic instal·lada en la localitat, que compta amb dos punts de recàrrega semirrápida. El Ivace ha donat suport a la infraestructura amb 7.156 euros, el 80% del cost total, i la instal·lació ha estat a càrrec de l’empresa Iberdrola.

Gràcies a aquesta línia d’ajudes dirigida als ajuntaments, la Comunitat compta actualment amb més de 1.000 punts de recàrrega públics per a vehicles elèctrics, més del doble de l’objectiu marcat en el Pla de Mobilitat Elèctrica per a 2020.

D’aquests punts de recàrrega públics, un total de 182 són ràpids i els 838 restants són semirrápidos. Cal destacar que els punts de recàrrega ràpida triguen al voltant de 20 minutos a realitzar una recàrrega del 80% i els punts denominats semirrápidos, necessiten al voltant de 1,5 hores per a la recàrrega.

Al costat d’aquestes ajudes, el Ivace gestiona les ajudes del Pla Moves per a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica d’ús públic i privat dirigides tant a entitats com a empreses i particulars. En el marc d’aquestes ajudes, en el que va d’any s’han presentat més de 400 sol·licituds per a les quals s’han destinat ja 1,9 milions d’euros.

Segons ha explicat de la directora general del Ivace, Júlia Company, el sector transporti “és el de major consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d’aquest consum prové del petroli, per la qual cosa és essencial dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible”.

La transició cap a una mobilitat més sostenible, ha explicat Company, “és fonamental per a aconseguir els objectius en matèria de lluita contra el canvi climàtic i la mobilitat elèctrica exerceix un paper molt important”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací