L’Ivace convoca ajudes per valor de més de 34 milions d’euros per a la millora de polígons industrials

502

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Ivace, ha llançat una nova convocatòria d’ajudes per a la millora de polígons industrials de la Comunitat Valenciana en 2021.

L’ordre d’ajudes, que s’ha publicat en el DOGV aquest dilluns 4 de gener, compta amb un pressupost inicial de 34.296.000 euros, la qual cosa suposa un increment del 25,8% respecte a la convocatòria de 2020 que va quedar sense efectes a causa de la COVID-19.

Està dirigida a tots els ajuntaments de la Comunitat i contempla la subvenció de fins al 100% dels projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

Com a principal novetat cal destacar la creació d’una línia específica d’ajudes destinada als municipis en risc de despoblació amb una dotació pressupostària de dos milions d’euros i una altra de 32.296.000 euros per a la resta de localitats.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que amb aquesta nova línia “estem impulsant i fent costat a aquelles zones rurals de la Comunitat Valenciana que es troben des de fa dècades amb el problema, cada vegada més amenaçador, del descens de la població”.

D’aquesta manera, el conseller ha detallat que els criteris de les subvencions per a les localitats en risc de despoblament es basen en indicadors demogràfics generals per a reconéixer els municipis i zones que presenten major risc i en la resolució d’11 de juny de 2020, de la Presidència de la Generalitat, sobre l’assignació de la línia específica del fons de cooperació municipal per a la lluita contra el despoblament dels municipis de la Comunitat.

Climent ha subratllat l’important esforç inversor de l’Ivace i la seua aposta pels polígons industrials i ha ressaltat que “les actuacions de millora en els espais empresarials redunden directament en les empreses en ells instal·lades, en els treballadors i treballadores, així com en la ciutadania i els usuaris del polígon”.

Així mateix, ha assegurat que les subvencions directes convocades són per a projectes i/o actuacions anuals, executables en l’exercici 2021, és a dir, els projectes podran haver-se iniciat abans de la presentació de la sol·licitud d’ajuda, però només seran subvencionables els treballs realitzats des de l’1 de gener de 2021 fins al 31 de desembre de 2021.

Mapa de Sòl Industrial

Tal com estableix l’ordre d’ajudes, els projectes hauran d’executar-se en un polígon, àrea industrial o enclavament inclòs en el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat Valenciana desenvolupat per l’Ivace.

Es tracta d’una eina online clau per a localitzar sòl industrial disponible a Castelló, València i Alacant, per a la promoció de les àrees empresarials i l’atracció d’inversors.

L’Ivace gestiona la informació, però són els ajuntaments els qui han de facilitar-la. Ells tenen el coneixement de primera mà de la realitat dels polígons industrials instal·lats en els seus municipis i de les seues característiques.

Actualment ofereix informació d’un total de 576 àrees industrials. Qualsevol persona interessada pot consultar-la ací: ivacevisor

Actuacions subvencionables

Les actuacions subvencionables hauran de consistir en l’execució d’una o diverses de les següents: obra civil que permeta la implantació de fibra òptica i altres serveis; vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local; carril bici; ampliació o creació de depuradora i millora de la imatge de les façanes de les naus del polígon industrial mitjançant programa d’ajudes municipal dirigit a les empreses instal·lades.

També contempla la millora de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o energies renovables; serveis contra incendis, implantació d’ecoparc o de sistemes de gestió de residus, especialment, els perillosos; millora de les zones verdes i implantació de les mateixes i sobre el viari de zones/recorreguts bio saludables i creació d’eina web amb informació del polígon industrial.

Així mateix, se subvencionarà l’habilitació de nous aparcaments i/o vials, vials i voreres més àmplies, nous accessos, passarel·les per als vianants, la senyalització i/o identificació de carrers, la senyalització horitzontal i/o vertical de trànsit, la millora del sanejament separatiu de les aigües residuals, la millora en el subministrament d’aigua, bruta i potable i/o augment de cabal i pressió i la dotació de subministrament de gas a alta i baixa pressió.

El projecte haurà d’executar-se en el marc d’un desenvolupament sostenible i de foment de la conservació, protecció i millora del medi ambient.

Presentació sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà l’endemà al de la publicació de la convocatòria en DOGV i finalitzarà el 29 de gener de 2021 a les 23.59.59 hores.

La tramitació tant de la sol·licitud, com en general del procediment, serà electrònica i requerirà que l’entitat sol·licitant dispose durant totes les fases del procediment de certificat de representant d’entitat emés per l’Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana, o per qualsevol entitat reconeguda en la Llista de confiança de prestadors de serveis de certificació establits a Espanya, publicada en la seu electrònica del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací