Bonig ofereix a Puig un Pacte amb sis eixos per a “salvar vides i reactivar l’economia”

500

Actualitat Diària

La Presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), ha proposat al President de la Generalitat un Pacte per a fer front a la situació de caos actual i “perquè tots els recursos estiguin al servei dels valencians, de salvar vides i d’aconseguir la reactivació econòmica”.

Així, Bonig li ha proposat blindar el Pressupost sanitari, perquè tots els recursos de la Sanitat vagin a la salut dels valencians, la reforma de l’Atenció Primària, amb un Pla que el PP ha elaborat i que compta amb un informe econòmic de 450 milions d’euros, un pla de xoc per a derivar les operacions que s’estan ajornant pel COVID, un Pla de vacunació “clar, coordinat i ben gestionat”, perquè en sis mesos hàgim aconseguit la immunitat de grup, un Pla d’antígens a través de les farmàcies valencianes perquè les mesures restrictives vagin acompanyades de mesures sanitàries i un Pla de reestructuració de l’estructura política del Consell per a estalviar 1.200 milions que anirien destinats a la Sanitat i a la reactivació econòmica.

La Presidenta del PPCV s’ha expressat en aquests termes després de la reunió mantinguda amb diputats i senadors del PP per a analitzar la situació de la Comunitat Valenciana i ha aprofitat per a agrair a tots els valencians l’esforç realitzat durant aquests dies per a complir les restriccions. “El President Puig, no pot continuar suplicant perquè a més de suplicar ha de liderar, gestionar i prendre mesures i el problema és que el seu Consell no s’ha avançat ni una sola vegada al virus”.

Respecte al Pla de vacunació ha assenyalat que “ningú el coneix” i és necessari desenvolupar un protocol clar i precís. Hi ha 30.000 vacunes a la Comunitat Valenciana, però només s’han dispensat 5.000, per tant, hi ha 25.000 que encara no s’han utilitzat i això, “ningú ho entén”.

Així, ha assenyalat que “necessitem un protocol clar per a tots els departaments de salut perquè puguem vacunar i aconseguir una immunitat de grup. D’aquesta manera, ha explicat, “si som 5 milions de valencians en sis mesos hauríem de tenir a 3,5 milions de valencià vacunats, la qual cosa suposa que al mes hauríem de realitzar 580.600 persones al mes, i a la setmana 136.000 i, no obstant això, des del 27 de desembre fins al 3 de gener només portem 5000”.

S’ha fet eco de les denúncies dels sindicats mèdics perquè “fallen els protocols, els protocols que hi ha no són clars, no saben com actuar en les vacunacions dels grans dependents i les vacunacions a domicilis, és necessari coordinar equips professionals, no s’està informant els centres de salut sobre com es farà el pla de vacunació, tot està en l’aire”.

Bonig ha fet referència a les “males” xifres amb les quals la Comunitat ha tancat i iniciat l’any perquè “demostren que s’estan fent les coses malament amb improvisació, Puig no pot dir un dia que s’obre l’oci nocturn i al poc canviar d’opinió”. “Si les coses anaven mal com ell ja sabia, perquè tenia dades, les mesures s’havien de prendre com més aviat millor i compensar econòmicament al sector”.

Els compromisos i els anuncis de Puig “tenen les potes molt curtes” perquè “li ha donat l’esquena al sector fonamental com és el de la restauració i l’hostaleria, i no obstant això si hem vist com es pugen el sou i s’incrementen en 341 milions els quiosquets, amb aquests diners es podria haver injectat diners en vena al sector perquè aguantés”.

Així mateix, ha assenyalat que el sistema està col·lapsat, “el personal sanitari ha llançat un missatge de socors perquè no hi ha ningú en el govern, ningú del govern valencià està donant la cara”, ha criticat. Mentrestant, el departament de la Ribera està “sense llits”, La Safor ha enviat un missatge d’auxili, el departament d’Alcoi també perquè “no poden amb tot”.

Bonig ha volgut traslladar als professionals sanitaris el suport del PPCV en un moment en el qual el “caos està a tot arreu, no hi ha reforç de plantilles, no s’ha solucionat el tema dels MIR, hi ha funcionaris demanant reforços via WhatsApp perquè no hi ha directors de RH per a coordinar les plantilles, hi ha confusió en els protocols i el Consell, els ha deixat solos”.

“Que sàpiguen que ningú del Consell vindrà a resoldre’ls el problema, des del PP serem la vostra veu, les vostres mans, i els vostres ulls, per a denunciar tot el que esteu vivint”, ha assenyalat.

Respecte al Pla d’antígens, ha lamentat que mentre altres CC.AA porten setmanes en marxa, Puig “porta dos mesos marejant la perdiu, i és imprescindible que comencem fer test, perquè veiem com l’expansió a la Comunitat Valenciana està descontrolada i l’única manera de controlar-ho és fer-ho a través dels asimptomàtics”.

Per la seva part la presidenta del Comitè Electoral del PP, Belén Hoyo, ha assenyalat que 2020 ha estat “un any molt complicat en el qual els únics que salin més forts són Otegi, Rufián i Iglesias”, però “la societat espanyola no surt més forta. Tenim un govern que ha convertit la Moncloa en una habitació fosca, sense transparència en la gestió de la pandèmia”.

Així, ha criticat que el Govern confongui la informació amb la propaganda, una estratègia per a tapar la pitjor gestió de tota Europa, i, en aquest context, ha denunciat que “amb un pla de vacunació molt complicat i unes dades tan dolentes no entenem com el Ministre de Sanitat es va a Catalunya fer mítings electorals”. D’aquesta forma, s’ha preguntat si realment “el que ha fet Illa ha estat gestionar el Ministeri o utilitzar-lo com a eina electoral per a les pròximes eleccions catalanes”.

En matèria econòmica, ha afegit, “estem sofrint la major caiguda del PIB que coneixem, a la província de València les dades són molt dolents: parlem d’un 20% d’atur més, d’una caiguda de l’exportació d’un 14% i d’una caiguda de la inversió estrangera d’un 37%”.

I de l’ingrés mínim vital “no podem ni parlar, perquè s’han presentat 61.000 sol·licituds de les quals només s’han acceptat poc més de 8000, estem parlant d’un 14%”.

En la mateixa línia s’ha manifestat el resident del Partit Popular de la província València, Vicent Mompó, qui ha assenyalat que el Consell “s’ha instal·lat la mentida com a solució diària. És molt difícil que gestionem aquesta pandèmia així, amb un grup d’experts que no existeix, sense que ningú de la cara”.

“El que no podem és fer campanyes de màrqueting en lloc de gestionar, cal prendre decisions valentes, coordinar i liderar”, ha afegit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací