El litoral de Castelló registrarà una ocupació del 77% aquest mes d’agost mancant les reserves d’última hora

Els establiments de l'interior superaran el 63% i Colomer destaca que les xifres demostren la solidesa del sector i la seua competitivitat

784
4.1.1

Els establiments de l’interior superaran el 63% i Colomer destaca que les xifres demostren la solidesa del sector i la seua competitivitat

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha avançat que la Comunitat registrarà una ocupació del 82% als hotels del litoral aquest mes d’agost mentre que l’interior fregarà el 70%, segons l’enquesta d’ocupació d’allotjaments turístics realitzada per Turisme Comunitat Valenciana.

Segons explica Colomer, “la previsió en el litoral és similar a la de l’any passat però les reserves d’última hora poden variar a l’alça les xifres posat que els turistes retarden la seua decisió de viatjar cada vegada més”.

Per zones, Benidorm espera una ocupació hotelera mitjana del 90%, mentre que la resta de la costa alacantina registrarà més d’un 80% d’ocupació. El litoral de València superarà el 73% i a Castelló fregaran el 77%.

Per part seua, l’interior de la Comunitat Valenciana manté una ocupació mitjana pròxima al 70% impulsada sobretot pels establiments hotelers de la província de València, que pugen les reserves un 1’4% i tindran el 82% de les seues places ocupades. A Castelló superaran el 63% d’ocupació i a l’interior d’Alacant arribaran al 34%.

En aquest mes d’agost l’ocupació en campings oscil·la entre el 95% en el cas dels bungalows i el 83% en parcel·les. Els apartaments turístics en la costa superaran el 84%.

L’enquesta de Turisme ofereix també resultats de juliol, estimant-se per al conjunt dels hotels del litoral de la Comunitat una ocupació mitjana del 86%, un 0’4% més que al juliol de 2018. A l’interior, els establiments hotelers han superat el 66% al juliol.

Consolidació i desestacionalització

Segons Colomer, aquestes dades demostren “la potència del sector turístic valencià i la consolidació del creixement aconseguit gràcies a l’esforç, la innovació i la *competividad d’empreses i treballadors.”

Per al secretari autonòmic de eTurisme, el repte no és tant aconseguir altes xifres d’ocupació durant els mesos de juliol i agost, sinó la desestacionalització, la creació de nova oferta turística tot l’any, més enllà del sol i platja i la millora de la rendibilitat. En aquest sentit, ha recordat que de gener a juny han arribat a la Comunitat Valenciana 4.146.987 de turistes internacionals i la seua despesa ha pujat un 4’3% fins a aconseguir els 3.951 milions d’euros, segons dades de l’Enquesta Frontur de l’INE.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací