El litoral nord de Castelló atrau inversors immobiliaris catalans i aragonesos

533

L’interés per l’adquisició d’apartaments en localitats com Vinaròs, Benicarló o Peníscola rellança la construcció en aquesta zona de la costa

Ramón Pardo/Actualitat Diària

En la volta a la normalitat després de l’aturada obligada per les mitjanes anti-Covid 19, la construcció és un sector que es recupera a la província. Però, on s’està donant un increment de la construcció residencial a Castelló? Perquè el Baix Maestrat viu l’auge de la construcció d’habitatge nou. I Vinaròs, Benicarló i Peníscola centren l’interés tant dels constructors com de compradors, especialment dels catalans que opten a l’adquisició d’apartaments en aquestes localitats costaneres pròximes al límit amb Catalunya. Aquesta tendència la corroboren des de l’Associació Provincial d’Empreses de la Construcció de Castelló (Apecc).

Malgrat aqueixa tendència, Benicàssim continua sent la “joia de la corona”, dels constructors, malgrat que el preu del metre quadrat de sòl urbanitzable és car, la qual cosa obliga a apujar els preus. Des d’Apecc apunten que en els últims mesos s’ha recuperat la promoció d’obra nova en els tres municipis citats del nord provincial, sent el de Peníscola un reclam important per als inversors, fonamentalment catalans i aragonesos En aqueixa línia de recuperació de l’activitat del sector de la construcció es poden incloure tant Benicàssim com Orpesa, si bé en la primera d’aquestes localitats la gran majoria de les promocions són per a construccions unifamiliars. El contrapunt a aqueixa tendència l’hàgem en el sud on a penes es veuen grues en el territori.

La costa nord és la més activa en aquests moments, segons apunten des de la Apecc. El seu president, Fernando Alfonso, va corroborar recentment aqueixa situació, afirmant que s’ha recuperat molt més el nivell de promocions d’obra nova a Peníscola, Benicarló o Vinaròs, i a la Plana, a Orpesa i Benicàssim o Castelló, “però no es dóna a penes res més al sud, ni tampoc a Vila-real, on està tot més aturat, amb poca obra nova”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací