Carlos Laguna es mostra satisfet amb la estratègia del Fons Extraordinari Covid

537

El diputat autonòmic creu que  l’actual model de finançament crea discriminació entre territoris i provoca que la província de Castelló reba menys recursos dels que li correspondrien

Actualitat Diària

El diputat autonòmic del PSPV-PSOE per Castelló, Carlos Laguna, ha mostrat la seua satisfacció perquè els 13.486 milions d’euros del Fons Extraordinari Covid 2021 es repartiran seguint el criteri de població ajustada que va plantejar el Govern de Ximo Puig en el Consell de Política Fiscal i Financera, segons va explicar el conseller d’Hisenda Vicent Soler. “Aquest criteri és just per a la nostra província perquè es basa en l’equitat i ens fa avançar cap a un nou model de finançament”, ha ressaltat el diputat autonòmic.

L’actual model de finançament crea discriminació entre territoris i provoca que la província de Castelló reba menys recursos dels que li correspondrien, per aquest motiu, Laguna creu que “és necessari aprovar un nou model que acabe amb les desigualtats i siga just per a tots i totes”. “Hem vist com el Govern de Pedro Sánchez és receptiu a aquest canvi, i ho ha demostrat ajustant tots els fons que s’han transferit durant la pandèmia”, ha explicat el dirigent socialista, qui ha afegit que “hem de continuar avançant, treballant per la via del diàleg i acabar com més aviat possible amb les diferències entre territoris”.

A més a més, el diputat autonòmic ha valorat la celebració d’una reunió monogràfica del Consell de Política Fiscal i Financera sobre la reforma del model de finançament a proposta del Govern valencià. “Hem de poder garantir que les comunitats autònomes reben els recursos necessaris perquè la ciutadania puga accedir als serveis públics i que tots i totes tinguen els mateixos drets”, ha destacat Laguna.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací