L’Hospital General de Castelló posa en valor el treball de la Unitat de Trasplantament Renal

292

Una jornada professional en la qual s’ha presentat davant la resta de serveis la seua labor, que després de tres mesos de funcionament ha aconseguit ja el cinqué trasplantament de renyó

Actualitat Diària

L’Hospital General de Castelló ha celebrat aquest matí una jornada professional en la qual ha presentat davant la resta de serveis el treball de la Unitat de Trasplantament Renal que després de tres mesos de funcionament ha aconseguit ja el cinqué trasplantament de renyó. 

La Jornada ha sigut inaugurada pel gerent del Departament de Salut de Castelló, Ricardo Tosca, qui ha assegurat que la Unitat de Trasplantaments de l’Hospital General de Castelló “arribarà a ser una unitat referent a Espanya igual que ho és aquest hospital quant a xifres de donació d’òrgans”.

A continuació, la jornada ha comptat amb la participació de Javier Guasch, excoordinador de trasplantaments del centre hospitalari qui ha fet un repàs de la trajectòria de l’Hospital fins a la creació de la Unitat de Trasplantament: “A la fi de 2018 es va crear un grup de treball amb l’objectiu d’iniciar una Unitat de Trasplantaments perquè les dades ens avalaven i Castelló s’ho mereixia”.

La jornada ha seguit amb la intervenció de Bàrbara Vidal, coordinadora actual de trasplantaments i David Ramos, especialista en Nefrologia i responsable del trasplantament renal, els qui han presentat la forma de treball de la unitat i han agraït la solidaritat de cada pacient i les seues famílies que diuen sí a la donació d’òrgans. “Els inicis sempre són complexos però hem aconseguit ja el cinqué trasplantament renal en tres mesos, una xifra que supera l’esperat, per la qual cosa el funcionament i la gestió d’aquesta Unitat està sent molt positiu”, ha destacat el dr. Rams.

L’Organització Nacional de Trasplantaments també ha comptat amb una ponència en aquesta jornada a través de Belen V. Conquero, directora de Comunicació d’aquest organisme qui ha ressaltat la importància de l’anonimat per a preservar l’altruisme i garantisme que dicta la legislació actual.

Per a finalitzar, l’Associació de pacients Alcer Castalia, a través del seu president, Juan Doménech, ha agraït la implicació de tots els equips professionals en la posada en marxa d’aquesta Unitat i ha realitzat un homenatge al dr. Javier Guasch amb el lliurament d’una placa commemorativa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací