L’exposició ‘De Gaza a València’ de la Vall d’Uixó fomenta la integració entre les persones que forme part de diferents cultures

Es podrà visitar en la sala superior del Teatre Municipal Carmen Tur fins al 18 de febrer i s'emmarca dins del pla d'integració

1503

ActualitatDiària

L‘Ajuntament de la Vall d’Uixó ha inaugurat l’exposició ‘De Gaza a València’ del fotoperiodista valencià David Segarra, que es podrà visitar en la sala superior del Teatre Municipal Carmen Tur fins al 18 de febrer i s’emmarca dins del pla d’integració i convivència que ha impulsat la Regidoria de Serveis Socials. L’alumnat dels tres instituts ha visitat la mostra i ha participat en una xarrada amb l’autor.

El primer tinent d’alcalde i edil de l’àrea, Antoni Llorente, ha destacat que aquesta iniciativa posa en relleu “la relació i la connexió entre dues cultures diferents que poden semblar llunyanes però que tenen un origen i una base comuna” i que “comparteixen moltes coses, com les tradicions, l’agricultura, la pesca o la gastronomia”.


Aquestes similituds es poden contemplar “molt clarament” en algunes imatges “en les quals no es distingeix si estan fetes en la franja de Gaza o en les comarques valencianes”. Així s’aconsegueix l’objectiu principal de “mostrar que totes les persones som iguals independent d’on hàgem nascut o de la nostra cultura o religió”, ha afirmat Llorente.


L’alcaldessa, Tania Baños, ha afirmat que aquest projecte “és capaç de crear consciència social a través de l’art i el fotoperiodisme”, i que els conflictes “són polítics i les persones que els pateixen no tenen la culpa”. D’ací la importància que la Vall d’Uixó fóra la primera ciutat de la província que es va declarar ciutat acollidora durant el conflicte a Síria, alguna cosa que el que “hem d’estar orgullosos com a Ajuntament i com a societat, perquè les persones civils no han creat ni recolzen les guerres”.

L’exposició de David Segarra és fruit del treball de tres anys i tal com el propi autor ha expressat respon a la necessitat de “tendir ponts d’unió entre cultures que aparentment són molt diferents, però que quan les coneixes tenen moltes similituds i connexions, començant pels paisatges d’horta amb tarongers, llimoners, figueres i ametlers” i la vinculació gastronòmica que açò comporta.

A més la mostra també és “un homenatge a les arrels culturals, la naturalesa, la terra i la gent gran” de tots dos territoris. Açò s’expressa a través de fotografies d’agricultors, pescadors, tabaleters… En definitiva, imatges que “no veiem en els mitjans de comunicació, que solament ens parlen del conflicte” i que al seu torn “transmeten la capacitat de resistència d’un poble, a través d’històries quotidianes de la gent que viu a Gaza i que pateix aqueixa situació bèl·lica”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací